Varškės pyragas

Varškės pyragas

Paprastas varškės pyragas pagardintas „Twix“ saldainiais. Labai skanu, tik kitą kartą saldainių dėčiau dvigubai daugiau:)) Galima dėti ir kitokių saldainių ar šokoladukų, o galima ir visai nedėti. 

26 cm skersmens formai reikės:

  • 250 g miltų;
  • 200 g kambario temperatūros sviesto;
  • 180 g cukraus;
  • 3 v.š. grietinės;
  • 2 v.š. kakavos miltelių;
  • 1 a.š. vanilinio cukraus

Įdarui:

  • puse indelio kondensuoto pieno;
  • 400 g varškės;
  • 2 kiaušiniai;
  • 8 „Twix“ saldainiai.

Eiga:

Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros. Į dubenį beriame miltus, cukrų, kakavą, smulkintą sviestą, grietinę, vanilinį cukrų, viską maišome rankomis,kol pasidarys trupiniai. Tešlą darykite greitai, kad nesuminkytumėte į vientisą gumulą. O jei taip atsitiko, dėkite į šaldytuvą, šiek tiek palaikykite, ir rankų pagalba suformuokite nedidelius gabaliukus arba sutarkuokite burokine tarka. Pusę trupinių atidedame į šalį, o kitą sudedame į kepimo skardą, šiek tiek paspaudžiame. Pagrindą kepame apie 15 min. įkaitintoje orkaitėje. Tuo metu blenderio pagalba sutriname varškę, pilame kondensuotą pieną, kiaušinius, viską gerai išmaišome. Gautą masę pilame ant pagrindo , apdedame pjaustytais saldainiais, likusiais trupiniais. Kepame apie 25-30 minučių. Skanaus :)

šaltinis

Comments

comments



6 thoughts on “Varškės pyragas”

    • Labas! Žinok, aplamai skardą kartais tepu , kartais ne, retai man prie jos kas prikepa :) Gali arba aliejumi aptepti apačią bei šonus :) Arba į apačią įkloti kepimo popieriaus ( tada lengvai , patogiai išima) ir šonus aptepti aliejumi, kaip patogiau :) Skanaus!

  • Sveika:) norėjau paklausti ar sviestas turi būti 82% riebumo ar užtenka ir šiek tiek mažesnio? ir dar klausimėlis kokią varškę naudojai liesą ar pusriebę?:)

    • Labas, Juste :) Aš naudojau naminį sviestą, kaip ir varškę. Šiaip galima naudoti ir mažesnio riebumo sviestą :) Manau, su pusriebe varške būtų skaniau, nei su liesa, šlapesnis įdaras :)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.