Jau nuo pirmo kąsnio šie sausainiai tapo vieni mėgstamiausių-traškūs ir labai skanūs, nuo stalo dingo akimirksniu. Labai tinka prie alaus, arba valgyti tiesiog vienus. Šie sausainiai kaip saulėgrąžos, pradėjus valgyti sunku sustoti ir nė nepajunti, kaip ištuštėja lėkštė. Didžiausia klaida gaminant buvo ta, kad gaminau iš vienos porcijos! Tad jei šaldytuve turite šalto alaus, bet neturite užkandžių, štai puiki proga pasigaminti sausainius! Sausainių apibarstymui neturėjau nei aguonų nei sezamo sėklų, todėl naudojau bazilikus, raudonėlius, mairūnus. Arba siūlau nusipirkti „Santa Maria“ picos prieskonius, čia jie puikiai tiktų!
Reikės:
- 180 g miltų;
- 90 ml alaus;
- 70 g tarkuoto sūrio;
- 0.5 a.š. druskos;
- 100 g šalto sviesto;
- 1 a.š. saldžiosios paprikos miltelių;
Pabarstukams:
- 1 v.š. baziliko;
- 1 v.š. raudonėlio;
- 1 v.š. mairūno;
- 1 v,š. saldžiosios paprikos miltelių.
Eiga:
Miltus sumaišome su druska ir saldžiosios paprikos milteliais, burokine tarka įtarkuojame sviestą, pamaišome, kad sviestas apsiveltų miltais. Pilame alų ir viską gerai išmaišome, minkome rankomis, kol viskas sukimba. Suformuojame rutulį ir dedame bent pusvalandžiui į šaldytuvą. Atvėsusią tešlą iškočiojame į ploną stačiakampį, vieną pusę apiberiame sūriu, lenkiame pusiau. Toliau vėl kočiojame didelį stačiakampį, vėl barstome sūrį, vėl lenkiame, vėl kočiojame.Aš viską kartojau 3-4 kartus. Galutiniame variante vėl turime didelį stačiakampį, sumaišome prieskonius skirtus pabarstymui ir apibarstome, supjaustome tešlą norimo dydžio juostelėmis. Kepame 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, apie 12-14 minučių. Šaltinis: https://skanestai.wordpress.com/2013/09/18/beatos-alaus-sausainiai/
Labai visiems patiko. Ir būtinai dar ne kartą bus kepami 🙂 Ačiū už nuostabų receptą 😉
Džiugu skaityti, kad patiko 🙂 Kai radau šį receptą, tai prieš kepant net nesitikėjau, kad taip labai patiks 🙂