Sumuštinukai su burokėlių-pupelių užtepėle ir feta

Sumuštinukai su burokėlių-pupelių užtepėle ir feta

 

Sveiki, mielieji!

Taip senai dalinausi receptais, idėjomis, kad net pamiršau, kaip čia viskas vyksta. Žiūriu į ekraną-matau špygą. Pagaminti ir turėti viziją, kaip turėtų viskas atrodyti, man nesukelia problemų. Gaminti, nufotografuoti, sukomponuoti- OK.  Beeeet, kai reikia sukurti įrašą, tai čia jau atrodo krūvą reikalų, o dar po tokios ilgos pertraukos nuo paskutinio įrašo….

Ar mėgstate burokėlius? Aš kartais nesusigaudau, ar man jie patinka ar ne. Burokėlių sriubos nesu fanė, mišrainę valgau į metus kartą, nors man ji visai skani. Bet tik jei kažkas prakalba apie patiekalą su burokėliais, tai aš žiūriu į jį labai atsargiai. Žinau, skamba keistai, bet aš burokėlius valgau taip retai, kad išgyvenčiau ir be jų. Bet jau kaip pradedu valgyti, tai valgau, kol atsivalgau. Tuomet man jų vėl ilgą laiką nesinori.

Ši burokėlių užtepėlę tikrai skani ir labai greitai pagaminama. Kadangi labai mėgstu pupeles, tai įdėjau ir jų, nors būtinybės tikrai nėra.

Reikės:

  • 3 virtų burokėlių;
  • pusės skardinės konservuotų raudonųjų pupelių;
  • 1 nedidelio raudono svogūno;
  • šlakelio balzamiko acto;
  • kelių skiltelių česnako;
  • druskos;
  • fetos sūrio;
  • prancūziško batono.

 

Eiga.

  • Supjaustome svogūnus ir pakepiname keptuvėje.
  • Į maisto smulkintuvą sudedame burokėlius, keptus svogūnus, česnaką, pupeles, druską, balzamiko actą. Smulkiname iki vientisos konsistencijos, paragaujam ar nieko netrūksta.
  • Tepame ant prancūziško batono ir uždedame fetos, skanaus!

Comments

comments



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.