Keksas su vyšniomis ir šokolado gabaliukais

Keksas su vyšniomis ir šokolado gabaliukais

      Ta proga, kad „Maximoje“ visoms kepimo skardoms 40% akcija, mano virtuvėje šiandieną garbingąją vietą užimą keksas su vyšniomis ir šokolado gabaliukais. Seniai norėjau įsigyti pailgą formą keksams, bet vis kažkaip stebuklingai  tai atidėliodavau, galbūt, kad tam nebuvo būtinybės, o galbūt dėl to, kad atsirasdavo svarbesnių pirkinių, kuriems teikdavau pirmenybę. O tos akcijos atrakcijos visgi pagaliau sugundė nusipirkti kepimo formą keksams. Jau po šio pirmojo gardėsio širdis jaučia, kad ateityje laukia keksų maratonas! Matyt po kiekvieno kekso, teks ir bėgimo maratoną pradėti ne tik man, bet ir mano artimiesiems…  😀 😀

Reikės: 

  • dviejų saujų vyšnių ( žinoma, galima dėti ir kitokias uogas) ;
  • 460 g miltų;
  • 240 g cukraus;
  • 2 a.š. kepimo miltelių;
  • 2 a.š. cinamono;
  • 2 kiaušinių;
  • 240 ml pieno;
  • 100 g sviesto;
  • žiūpsnelio druskos;
  • 100 g šokolado;
  • migdolų drožlių.

Eiga: 

         Miltus sumaišome su kepimo milteliais, cukrumi , cinamonu ir druska. Tuomet įmušame kiaušinius ir pilame pieną, sudedame sviestą ir viską gerai išmaišome. Sudedame uogas ir 50 gramų smulkinto šokolado vėl viską išmaišome, tešlą dedame į riebalais išteptą skardą ir kepame apie 40 minučių, 190 laipsnių temperatūroje. Garų vonelėje ištirpiname 50 gramų šokolado, pilame ant kekso ir apibarstome migdolų drožlėmis. Skanaus!

 

 

Comments

comments



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.