Apelsinų keksas su morkomis ir riešutais

       

Ir vėl aš su skrandį glostančiais kepiniais! Iš trijų receptų padariau vieną ir gavosi idealus keksas! Ir aš nei kiek neperdedu, vien tik nuo kvapo svaigsta galva , o burnoje kaupiasi seilės. Šiam skanėstui turėtų lenktis kiti keksai, nes jis stebina savo drėgnumu ir purumu, o aromatas garantuoju papirktų kiekvieną apelsinų gerbėja ir ne tik! Apelsinų, morkų ir riešutų derinys maloniais nustebino savo skonių suderinamumu. Paragavus iškart į galvą šovė mintis „Kalėdos“ , kaip bebūtų keista, bet skonis priminė kaip tik jas! Taigi, kas nori tikrai drėgno kekso, kuris nesiveltų burnoje ir nereiktų užgerinėti arbata siūlau šį, tikrai nenusivilsit ir įtariu kad gaminsit dar ne vieną kartą, bent jau aš tai tikrai ! Be galo džiaugiuosi šiuo keksu , nieko nelaukit, bėkite į virtuvę, atsiraitokite rankoves ir panirkite į šio kekso skleidžiamo aromato hipnozę!

Reikės: 

  • 200 g morkų;
  •  2 didelių apelsinų;
  • 3 kiaušinių;
  • pusė stiklinės kepintų žemės riešutų;
  • 220 g sviesto;
  • 140 g cukraus;
  • 4 šaukštai rudojo cukraus;
  • 280 g miltų;
  • 2 a.š. kepimo miltelių;
  • 1,5 a.š. cinamono.
  • 1 v.š. citrinos sulčių.

Glajui : 100 g cukraus pudros,2-3 v.š. citrinos sulčių, saujelės žemės riešutų.

Eiga:Kruopščiai nuplauname apelsinus,su visa žievele supjaustome kubeliais ir iki vientisumo sutriname elektriniu smulkintuvu.Kambario temperatūros sviestą išplakame su cukrumi, citrinos sultimis ir kiaušiniais iki purios masės.Sudedame apelsinų masę ,beriame cinamoną,viską gerai išmaišome. Nuskustas ir nuplautas morkas susmulkiname elektriniu smulkintuvu kartu su riešutais ir gautą masę sukrečiame į dubenį.Atskirame inde išmaišome miltus su kepimo milteliais ir sudedame į morkų ir apelsinų masę,viską gerai išmaišome.Paruoštą tešlą dedame į kepimo skardą, prieš tai ją ištepame riebalais, dedame į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 55 minutes.Keksui iškepus,ruošiame glajų.Į dubenėlį beriame cukraus pudrą ir citrinos sultis,maišome iki kol suskystės ir pilame ant kekso,beriame smulkintus riešutus.

Comments

comments



4 thoughts on “Apelsinų keksas su morkomis ir riešutais”

  • Kepiau, viską dėjau kaip reikia. Patiko, labai geras skonis ir konsistencija. Tokį tikrai drąsiai galima kepti tiek Kalėdų šventei, tiek Velykų, nes ne tik,kad skanu,bet ir gražiai atrodo.

  • Gaminau! Bet vietoj sviesto pyliau neaiškų kiekį aliejaus, dėjau mažiau cukraus ir rudą vietoje balto. Keksiukas pastovėjęs, rodos, bus skanesnis ir tvirtesnis, nes kol kas atrodo ne iki galo iškepęs. Bet, manau, viskas gerai:) Šiaip skanus kepinys, kurį labai paskanina tas saldžiai rūgštus glajus.
    Dėkui už receptą, turiningai sunaudojau leisgyves morkas 😀

    • Man šis keksas skanesnis šiek tiek pastovėjęs, kai visi skoniai „susigula“.:) O jei jaučiasi drėgnumas, tai taip ir turi būti, nes šis keksas yra vienas iš tokių-nesprangus:) Ypač jei dar šiltus ragavote, tai tikrai galima suabejoti 😀 Smagu, kad patiko, o ir morkas prasmingai sunaudojote!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.