Labai puikus patiekalas pietums. Radau „Ji“ žurnale. Tikras malonumas su puria bulvių koše! Ragavau padažo, kol dar buvau neįpylus vyno, skanu. Turit pasirinkimo laisvę dėl vyno naudojimo šiame patiekale. Na, o aš ir pavalgiau ir išgėriau! 😀
Padažui reikės:
- 300 g pievagrybių;
- 680 g pomidorų savose sultyse;
- 120 ml raudonojo vyno;
- 120 ml grietinės’
- 1 svogūno;
- gabalėlio sviesto kepimui;
- 4 skiltelės česnako;
- 4 v.š. pomidorų padažo;
- 2 v.š. rudojo cukraus;
- prieskonių (druska, pipirai, kajano prieskoniai, persiladas…).
- 120 g mocarelos.
Kukuliams:
- 500 g vištienos faršo;
- 250 g maltos karšto rūkymo dešros;
- 120 ml džiūvėsėlių;
- 1 svogūno;
- 120 ml tarkuoto kietojo sūrio;
- didelio kiaušinio;
- pagal skonį prieskonių.
Eiga. Padažas. Gilioje keptuvėje, svieste pakepiname smulkiai pjaustytą svogūną ir pievagrybius, pagardiname prieskoniais ir kepame apie 3-4 minutes. Sudedame traiškytus česnakus ir dar minutę pakepame. Sudedame šakute sutrintus pomidorus, beriame cukrų bei grietinę išmaišome, jei reikia dar dedame prieskonių. Ugnį sumažiname iki minimumo ir paliekame troškintis. Kukulaičiai. Į dubenį sudedame visus produktus, skirtus kukuliams, gerai viską išmaišome. Šlapiomis rankomis formuojame apvalius kukulius ir apkepame keptuvėje. Apskrudusius sudedame į padažą, supilame vyną ir išmaišome. Padidiname ugnį ir troškiname 5 minutes. Įkaitiname orkaitę 200 laipsnių temperatūra. Kukulius ir padažą sudedame į kepimo skardą ispaudžiame spjaustytą mocarelos sūrį ir 15 minučių dedame į orkaitę. Pabaigai galima apibarstyti sūriu. Skanaus