Katilas sriubos, taip ir ne kitaip. Švelnaus skonio kreminė, tiršta sriuba. Pripažinsiu, laukiau rudens dėl jo duotų gėrybių, vienas iš jų- ponas moliūgas! Nurodytas skaičius produktų skirtas dideliam kiekiui valgytojų, todėl siūlau gaminti iš pusės porcijos.
Reikės:
- ~800 g kopūsto;
- ~850g moliūgo;
- 1 morkos;
- 1 svogūno;
- 5 skiltelių česnako;
- druskos,persilado;
- 300 ml grietinėlės (naudojau 12% riebumo).
Eiga:
Supjaustome moliūgą bei kopūstą. Morkas , svogūną supjaustome (arba kaip aš sublenderiuojame iki kokoso drožlių dydžio). Į užvirintą vandenį sudedame daržoves, jei svogūną ir morkas smulkinote blenderiu, tuomet jas į puodą sudėkite vėliau,virimo laikui einant į pabaigą. Verdame, kol daržovės suminkštės, man prireikė apie 25 minučių. Išvirus daržovėms nupilame apie trečdalį vandens. Puodą nuimame nuo ugnies, viską sublenderiuojame, kol nebelieka gumuliukų. Įspaudžiame česnakus, suberiame prieskonius,supilame grietinėlę,viską gerai išmaišome ir dar kelias minutes pakaitiname . Ragaujame,žiūrime ar užtenka prieskonių ir galų gale skanaujame, skanaus!