“Snickers“ tortas

“Snickers“ tortas

        Dažniausiai visada pirmenybę teikiu gaiviems, lengvo skonio tortams, bet šį kartą išimtis! Mirga marga internetas nuo šio skanumyno nuotraukų ir receptų, susigundžiau išmėginti ir aš, o šios kalorijų bombos gaminimo procesas prasidejo naktį, net širdis apsalsta bežiūrint, neslėpsiu, gaminimo procese pasmaližiavau, juk naktį visada viskas tampa kur kas skaniau! Šiek tiek šleivokas ,kreivokas, kaip visada esu susipykusi su puošyba, bet gaminau su didžiule meile mamos gimtadieniui.  Jau nebestebina tai, kad niekaip nesugebu iškepti normalių biskvitų. Ne,ne, ne apie skonį kalbu, šis biskvitas tikrai puikus, minkštas ir purus, tik va netolygiai iškyla kepant. Kad ir kokį biskvitą kepčiau, vis kažkas ne taip 😀 O kalbant apie pačio torto skonį, tai jis n u o s t a b u s! Saldus, minkštas, tikras džiaugmsas ir rojus smaližių gomuriui!

21 cm biskvitams reikės:

  • 2 kiaušinių;
  • 200 „Rududu“;
  • 200 g  grietinės;
  • 200 g miltų;
  • 200 g cukraus;
  • 2 a.š. kepimo miltelių.

Grietinėlės kremui: 420 g grietinėlės; 2 v.š. cukraus.

Karameliniam kremui:

  • 200 g „Rududu“;
  • 100 g sviesto; 120 g;
  • kepintų žemės riešutų ( sūdytų).

Šokolado pertepimui ir puošimui: 200g šokolado, 100 ml pieno.

Biskvitų sulaistymui: apie 100 ml virinto vandens, citrinos sulčių, cukraus pagal skonį.

Eiga: Biskvitams išplakame kiaušinius su cukrumi, dedame kambario temperatūros „Rududu“, plakame tol, kol nebelieka gumuliukų. Pilame grietinę, suberiame persijotus miltus bei kepimo miltelius, viską gerai išmaišome. Gautą tešlą padaliname į dvi dalis, vieną dalį supilame į kepimo popieriumi išklotą formą, kepame 180 laipsnių temperatūroje, apie 15-20 minučių. Tą patį pakartojame ir su likusia tešla. Atvėsusius biskvitus perpjauname pusiau, gaunasi 4 biskvitai. Asmeniškai aš kepiau kekturis biskvitus atskirai ( apie 7 minutes) , nes su perpjovimu dar nesusidraugavau.

Kremai, pertepimai, sulaistymas:

  • Ant garų vonelės ištirpiname šokoladą, supilame pieną ir išmaišome.
  • Iki standumo išpakame grietinėlę su cukrumi.
  • Kambario temperatūros „Rududu“ ir sviestą ištriname (į pagalbą atėjo mikseris) iki vientisos masės, suberiame smulkintus riešutus, išmaišome.
  • Sirupui skirtus produktus sumaišome.

Sluoksniavimas:

Į formą dedame biskvitą, sulaistome su sirupu, pertepame šokoladu, tepame pusę grietinėlės kremo. Dedame antrą biskvitą, sulaistome, sutepame šokoladu ir sudedame visą rududu kremą. Vėl dedame trečią biskvitą, sulaistome, aptepame šokoladu, ir sudedame visą grietinėlę ( 2 v.š. pasilikite). Galiausiai dedame ketvirtą biskvitą sulaistome, tepame šokoldu ir aptepame 2 v.š. grietinėlės. Nakčiai paliekame šaldytuve. Puošimui sunaudojau likusį šokoladinį pertepimą, bei 3 „Snickers“ šokoladukus.

šaltinis

Comments

comments



1 thought on ““Snickers“ tortas”

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.