Vakar rududu. šiandien šokoladinis kremas! Tokios snaigės idėja radau Facebook, receptų grupėse, visos šeimininkės kelia nuotraukas kaip joms pavyko , dalinasi , džiaugiasi ir vis negaili pagyrų. Tad paganius akis į tokį skanumyną nusprendžiau išbandyti ir aš 🙂 Tešla pati paprasčiausia-mielinė, bet jei tingite ilgai stovėti virtuvėje tada galite rinktis sluoksniuotą bemielę tešlą. Viskas kaip ir šaunu, be abejo labai skanu, tik kad negaliu pasigirti, jog gavosi gera išvaizda iškepus, pyragaitis persikreipė, kremas šiek tiek išsiliejo! Nepaisant tokių „nesklandumų“ , nespėjus atvėsti lėkštėje jau garavo tuštuma…
Be to, radau puikų mielinės tešlos receptą! Iškepus taip minkštą minkšta ir puru! http://taip-norejau.blogspot.com/2013/02/mielines-bandeles-idealiai-nerealios.html
Štai čia video, kaip sukonstruoti snaigę – http://www.torta-al-cioccolato.it/brioche-alla-nutella/
Reikės:
- Šokoladinio kremo (pvz : Nutella ) Vienai vidutinio dydžio snaigei reikės keleto valgomų šaukštų kremo ( žinoma galima ir daugiau) . Kremą šiek tiek pašildykite mikrobangų krosnelėje , kad būtų lengviau tepti ant tešlos.
Tešla:
- 2 kiaušiniai
- 400 ml pieno
- 60 g mielių
- 5 valg.š. cukraus
- 1 arbat.š. druskos
- 1 arbat.š. kepimo miltelių
- 6 valg.š. aliejaus
- 800 g – 900 g miltų (gali reikt ir mažiau, labai priklauso nuo miltų)
Iš tokio kiekio gaunasi labai daug tešlos, gaminau kelias snaiges, bandeles su dešrele ir su varške. Bandelių vakarėlis!
Eiga:
Dubenyje išplakame mikseriu kiaušinius, cukrų ir druską, pilam šiltą pieną, aliejų, sutrupiname mieles, gerai išplakam. Kepimo miltelius sumaišome su miltais ir po truputį beriam į tešlą, plakdami tešlos maišymui skirtais antgaliais. Beriam tol, kol eina maišyti mikseriu, Kai mikseris jau nebegali padėti, beriame likusius ir minkome rankomis. Tešla lipnoka, neišsigąskite. Tešlai panaudojau apie 840 g miltų. Dar apie 100 g beriame ant stalo verčiame tešlą ir baigiame minkyti. Padarome rutulį tešlos, jį dedame į stiklinį dubenį, pateptą aliejumi ir uždengiame maistine plėvele, praduriame skylute ir dedame į šaldytuvą. Pakyla per valandą, pusantros.
Snaigę kepiau 180 laipsnių temperatūroje, apie 20-20 minutes!
Ar butinos mieles? Gal galima deti kepimo miltelius vietoj ju?
Šiai tešlai tikrai siūlau dėti mieles, nes tikrai labai puiki tešla gaunasi 🙂