Lengvai ir greitai pagaminau-lengvai ir greitai suvalgė! Gaminau pirmą kartą, bet drąsiai galiu sakyti, kad gaminsiu dar tikrai nekartą. Puikiai tinka užkandžių stalui ar lengvam užkandžiui prie alaus (vyrų džiaugsmui) !
Reikės:
- pakelio sluoksniuotos bemielės tešlos (6 lapeliai);
- sūrio;
- alyvuogių aliejaus;
- picos prieskonių.
Eiga :
Paimame tešlos lakštą, aptepame viršų alyvuogių aliejumi ( jei neturite alyvuogių aliejaus puikiai tiks ir vanduo) , apiberiame prieskoniais ir užbarstome smulkiai tarkuotą sūrio (o jo tikrai nepagailėkite) . Ant viršaus dedame kitą lakštą šiek tiek paspaudžiame ranka ir kočiojame kol padidėja apie 50 %, o jei pavyksta tai ir daugiau. Supjaustome 1-1,5cm pločio juostelėmis. Juostelę paimame iš abiejų galų ir sukame, susukus formuojame bandeles.
Pastebėjimai :
Šis bandelių gaminimo būdas yra labai žavus tuo, kad įdarui galime pasirinkti tai, ką tuo metu turime šaldytuve ar prieskonių lentynoje. Pavyzdžiui galime įdėti :
- smulkiai pjaustytų alyvuogių
- ištepti šokoladiniu kremu (smaližių džiaugsmas)
- tarkuotų obuolių su cinamonu ( kvepia rudeniu)
- tarkuotą dešra su sūriu (tradiciškai :D)
- savo mėgstamus prieskonius
smagu girdėti, nekantrauju, kada išbandysiu su šokoladiniu kremu, saldųjį variantą 🙂
Nuostabi idėja!