Ar dažnai valgote varškės apkepą? Aš tai tiesą sakant laaabai retai. Į metus kartą, jei ne į visus du. Ne dėl to, kad nemėgčiau, bet taip tiesiog gaunasi. Matyt labiau myliu mėsą 😀 Bet va gavosi taip, kad per šią savaitę jau antrą kart kepu. Pirmą kart kai lankiausi kaime, o šiandien-namuose. Na ką galiu pasakyti-skanu! O dar kai iš naminės varškės ir kiaušinių..
Ką tik iškepto nespėjau paragauti. Reikėjo lėkt, bėgt, bet grįžus, po poros valandų namo, aromatas dar buvo juntamas! Skrandis iš karto sureagavo.
Reikės:
- 1 kg varškės;
- 5 didelių kiaušinių;
- 8 v.š. cukraus;
- 10 v.š. manų kruopų;
- 1 st. grietinės;
- citrinos esencijos (nebūtinai).
Eiga:
Neplakiau atskirai nei kiaušinių, nei kažkaip kitaip mandrai dėjau produktus, pagal kažkokį stebuklingą eiliškumą. Tiesiog viską sudėjau į dubenį ir gerai išmaišiau, „išminkiau“. Kepiau 180 laipsnių temperatūroje, apie 50 min.