Riešutų sviestas daugėlio silpnybė. Nors į tą žmonių tarpą nepapuolu, bet kai jo turiu, dažniausiai paskaninu avižinę košę arba tiesiog pakabliuoju vieną kitą šaukštą su mintim, kad nepadauginti. O panaudoti jį galima išties daug kur. Sausainiai, vištienos marinatai, pyragai, kokteiliai, sumuštiniai. Ir visur kur, o va štai Jums ir makaronai su riešutų sviestu.
Kalbant apie pati riešutų sviesto padažą, atskirai paragavus jis man pasirodė šiek tiek persūrus, todėl papildomai prieskonių į makaronus ar daržoves nedėjau. Bet viską išmaišius- pats tas! 🙂
Beje, vietoje vandens galite naudoti grietinėlę ir jos pilti daugiau. Kai kurie dar deda saliero stiebų, įspaudžia citrinos sulčių, įberia šiek tiek cukraus, žodžiu, pagal šaldytuvo turinį ir pagal norą.
Reikės:
- makaronų;
- 1 morkos;
- 1 paprikos;
- 1 svogūno;
- 3 v.š. žemės riešutų sviesto;
- 3 v.š. sojų padažo;
- 5 v.š. karšto vandens;
- 2 v.š. aštraus padažo (pvz.: adžikos arba tiesiog įberkite šiek tiek čili prieskonių, o galite apsieiti ir be šių dviejų).
Eiga.
- Pradedam nuo makaronų virimo. Kol šie verda imamės daržovių.
- Nedideliais kubeliais supjaustome daržoves. Suberiame į keptuvę ir patroškiname, kol šios suminkštės.
- Tuo tarpu į nedidelį dubenėlį sudedame riešutų sviestą, sojų padažą, čili bei karštą vandenį, viską išmaišome iki vienalytės masės.
- Kai daržovės suminkštėja, supilame padažą į keptuvę ir viską išmaišius 1 minutę pakaitiname.
- Gautą masę užpilame ant makaronų ir skanaujame.