Avižiniai blynai su varške ir bananais

Avižiniai blynai su varške ir bananais

     Iš esmės stengiuosi maitintis sveikai, bet koks gi kelelis be nuklydimų! Lepintis visgi reikia, pyragai ir saldumynai net gi ir man pabosta, nors ne, ne taip išsireiškiau! Artėjant šiltajam sezonui tiesiog negaliu dažnai sau leisti smaguriauti ! Bet  ryte atsikėlus visgi  norisi dieną pasitikti valgant kažką saldaus ir skanaus. Pamenu, seniau galvodavau, kad sveika mityba yra kažkas labai nuobodaus ir nelabai skanaus, bet griaunam mitus!  Štai dalinuosi nuostabiu blynelių receptu, kurie yra labai sotūs, skanūs ir be abejonės sveiki! Kviečiu atsiraitoti rankoves ir pamaloninti savo skrandžius,o gal net ir pamaloninti savo mylimuosius, pusryčius atnešant į lovą!

Reikės:

  • 2 sunokusių bananų;
  • 2 kiaušinių;
  • 200 g liesos varškės;
  • 8 šaukštų avižinių miltų ( aš tiesiog avižinius dribsnius susmulkinau smulkintuvu arba naudokite greito paruošimo avižinius dribsnius).

Eiga: 

      Susmalame avižinius dribsnius iki miltinės masės ( jei neturite tam skirto prietaiso, naudokite greito paruošimo smulkius avižinius dribsnius). Sublenderiuojame bananus, galite juos sutrinti ir šakute. Į bananų masę įmušame kiaušinius, sudedame varškę ir maišome/plakame kol masė taps vientisa. Po truputi dedame miltus ir viską gerai išmaišome. Jei naudojate nesmulkintas avižas palikite tešlą pastovėti 15-20 minučių. Blynų tešla turi gautis grietinės tirštumo. Kepame įkaitintoje keptuvėje ant silpnos ugnies, skanaus!

       Iš pateiktų produktų kiekio gaunasi 13 vidutinio dydžio blynų, suvalgiau 6 ir man jų buvo per akis,tiesą sakant net per daug, bet kaip gi kitaip, juk taip skanu !

Pabandžiau ir su saujele vyšnių, super!

Receptas iš : http://mieste.delfi.lt/skanaus/lf87yj-netiketa-iprasti-blynai-bet-be-kvietiniu-miltu

Comments

comments



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.