Žemės riešutų sviesto sausainiai. Tik trys ingredientai

Žemės riešutų sviesto sausainiai. Tik trys ingredientai

Tik trys ingredientai… o kalorijų bomba, tai ohoho! „Apsisaldinau“, čia iš tikro per silpnai pasakyta. Du sausainiai ir gana, man tai tikrai labai saldu.

Dažniausiai visada namuose turiu riešutų sviesto, kurį dažniausiai „kabliuoju“ vieną. Ir šiandien taip kažko užsimaniau, ir taip ir anaip sukau galvą-sumasčiau, kad būtų laikas pasigaminti riešutų sviesto sausainius.

Jei mėgstate saldžiai ir labai saldžiai, tai Jums tikrai turėtų patikti. Ar patiko man? Patiko, bet asmeniškai man persaldu.

Ir tik nepamirškit, kad kepat! Aš gražuole, išsiblaškiusi sedėjau prie kompiuterio ir tik ooop, subinę staigiai nešiau į virtuvę…užmiršau, kad sausainiai kepa, tai kaip matote nuotraukose, šonai šiek tiek nelabai gražiai atrodo, bet skonis nuo to nesuprastėjo 😀 

Reikės:

  • 1 st. žemės riešutų sviestas;
  • 1 st. cukraus;
  • 1 kiaušinis
  • 1 a.š. vanilės esencijos (nebūtina).

Eiga:

Visus ingredientus sumaišome iki vientisos masės. Man žemės riešutų sviestas ir cukrus „sunkiai pasidavė“, tai pradžioje tiesiog tryniau šakute, o paskui jau pavyko gauti vientisumą.  Sudrėkiname rankas ir formuojame nedidelius rutuliukus, dedame į kepimo skardą (prieš tai ją ištepame aliejumi). Šakute paspaudžiame. Kepame 180 laipsnių temperatūroje, apie 10-15 min, neperkepkite, kaip perkepiau aš 😀

šaltinis

Comments

comments



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.