„Braškinė gaiva“

„Braškinė gaiva“

     Galima sakyti beveik niekada negaminu tortų, tiksliau šis yra mano pirmasis, kuriuo tikrai džiaugiuosi, tiek išvaizda, tiek skoniu. Tortu gaminimas man atrodo per daug sudėtingas, tikriausiai tam dar nepribrendau ir pirmenybę teikiu pyragų gaminimui. Tortas žavi savo paprastumu, nesudėtingumu, bei tikrai nuostabiu skoniu. Šis gardėsis gavosi labai gaivus, bei drėgnas. Jei norite lengvo, švelnaus saldumo torto būtinai išbandykite. Deja, dėl laiko trūkumo biskvito nekepiau, o naudojau pirktinį, bet tai skonio nesugadino, nors siūlyčiau jį išsikepti pačioms. Recepte surašyti ingridientai 20 cm tortinei, pati gaminau 26 cm tortinėje, todėl darant kremą visko dėjau šiek tiek daugiau. Be to, nepjausčiau biskvito kraštų.

Ingridientai 20 cm. skersmens tortui:

Tešla

  • 100 g miltų;
  • 3 kiaušiniai, kambario temperatūros;
  • 90 g cukraus;
  • 20 g tirpinto sviesto;
  • 2 v.š. pieno;
  • 1 a.š. vanilinio cukraus.

Įdaras

  • 150 g braškių;
  • 50 g cukraus;
  • 150 g  braškių jogurto;
  • 250 g grietinėlės (35 %);
  • 15 g  želatinos;
  • 45 ml vandens;
  • braškių papuošimui.

      Biskvitui.  Kiaušinius su cukrumi plakite mikseriu didžiausiu galingumu 5-7 min., kol masė padidės 2 kartus ir taps tiršta. Tuomet sumažinkite galingumą iki minimalaus ir paplakite dar 1-2 min. (tai padės stabilizuoti deguonies pasiskirstymą tešloje). Labai atsargiai,kad nesukristų kiaušinių masė, per 3 kartus įmaišome persijotus miltus. Pilame sviestą, gerai išmaišome, ir galiausiai supilame pieną ir vanilę. Viską atsargiai maišome iki vientisos masės.

Įkaitiname orkaitę iki 170 C, pilame tešlą į 20 cm. skersmens kepimo popieriumi išklotą torto formą nuimamais kraštais. Kepame 30-35 min., baigdami kepti patikriname biskvito vidų mediniu pagaliuku – jei pagaliukas sausas, biskvitas iškepęs. Formą orkaitėje reikėtų statyti kuo žemiau, kad viršus per daug neruduotų. Iškeptą atvėsiname ir horizontaliai perpjauname į 3 lakštus.

     Kremui. Užpilame želatiną vandeniu ir paliekame, kad išbrinktų. Dubenyje blenderiu sumalame iki vientisos tyrės konsistencijos braškes, jogurtą ir cukrų. Išplakame iki standžių putų grietinėlę. Atsargiai sumaišome su braškine mase. Ant nedidelės ugnies ištirpiname želatiną, atvėsiname ir supilame į kremą. Išmaišome. Jei kremas labai skystas, galima palaikyti šaldytuve, kol pradės stingti.

     Torto surinkimas. Biskvitų kraštus apipjauname 2-3 mm. Į tą pačią 20 cm. torto formą dedame vieną lakštą, užpilame 1/3 kremo, dedame antrą lakštą, vėl užpilame kremo, ir galiausiai trečią lakštą ir ant jo likusį kremą. Svarbu, kad kremas gerai subėgtų į formos kraštus (tas vietas, kur apipjovėme biskvitą). Tortą stingdome šaldytuve ne mažiau 3-4 h. Sustingusį papuošiame braškėmis. Skanaus!

Receptas

http://aj-receptai.blogspot.com/2010/05/tortas-braskine-gaiva.html

Comments

comments



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.