Česnakinės bandelės

Česnakinės bandelės

Bandelės mano virtuvėje karaliavo seniai, o ypač mielinės tešlos. Ta proga, kad šiandien gaminau čili troškinį, tad vietoje pirktinio prancūziško batono, iškepiau pikantiškų gardėsių. Bandelės labai skanios, paviršius traškus, o vidus purus ir minkštas. Jau senai norėjau jas kepti, bet tik dabar atėjo laikas, vis kažkoks kitas kepinys jas išstumdavo, bet ne šiandien! 

Reikės:

  • 400 g miltų;
  • 250 ml pieno;
  • puse 1 a.š. druskos;
  • 4 g sausų mielių;
  • 20 g cukraus;
  • 30 g sviesto;

Įdarui:

  • 60 g sviesto;
  • 3 a.š. petražolių;
  • 8 skiltelės česnako.

Eiga:

Į puodą pilame pieną, sudedame sviestą, cukrų bei druską, pakaitiname kol ištirps sviestas. Paliekame atvėsti. Sausas mieles sumaišome su miltais, po truputi beriame į sviesto/pieno mišinį ir minkome tešlą, paliekame 1 valandai pakilti.  Vėliau tešlą padalijame į 12 dalių, suformuojame rutuliukus, dedame ant kepimo skardos ir paliekame pusvalandžiui. Įdarui smulkiai supjaustome petražoles, česnaką ir išmaišome su minkštu, kambario temperatūros sviestu. Bandeles įpjauname, suformuojame nedideles duobutes ir dedame įdarą, šiek tiek paspaudžiame, kepame 180 laipsnių temperatūroje, apie 20 minučių. Be to prieš dedant įdarą galite aptepti kiaušinio plakiniu, aš netepiau, neteptos man atrodo gražiau 😀

 šaltinis

Comments

comments



4 thoughts on “Česnakinės bandelės”

Komentuoti: Ugnė Štarolytė Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.