Paprasti, bet išties gardūs užkandukai. Patariu įtarkuoti daktariškos dešros arba kumpelio, skonis nuo to tik gerėja,gaila šį kartą nei vieno, nei kito neturėjau! Kitą kartą bandysiu paskaninti troškintomis morkomis, paprikomis. Žodžiu, užkandėlė į kurią galimą sudėti savo fantaziją! Tik vieną minusą turi keksiukai, prie popierinių formelių šiek tiek prilimpa, tad gražiai išimti tikrai nepavyks, bet jei turite silikonines, tada visai kitas reikalas!
12 keksiukų reikės:
- 500 ml nusunktų,tarkuotų cukinijų;
- 3 kiaušinių;
- 1 didelio svogūno;
- 150 ml fermentinio sūrio;
- 200 ml dešros arba kumpelio;
- 120 ml džiūvėsėlių;
- 3 v.š. žalumynų (krapų,petražolių, špinatų);
- pagal skonį prieskonių.
Eiga:
Burokine tarka sutarkuojame cukiniją, labai gerai nuspaudžiame skystį, nes kitaip keksiukai sukris,bus nemaloniai šlapi. Į dubenį su cukinijomis sudedame smulkiai pjaustytą svogūną, tarkuotą sūrį, dešrą, žalumynus, suberiame prieskonius, džiūvėsėlius, supilame plaktus kiaušinius. Viską gerai išmaišome. Masę sudedame į keksiukų formeles. Kepame 200 laipsnių temperatūroje, apie 20 minučių.skanaus! Asmeniškai man, skaniausi pilnai atvėsią.
Labai skanu su česnakiniu padažu : česnakas, pomidorų padažas, majonezas.