Karšto pieno keksiukai

Karšto pieno keksiukai

Minkšti bei purūs keksiukai. Skanūs ir su įdaru ir be jo. Naudojau serbentų uogienę, saldumas ir švelni uogų rūgštelė maloniai glostė gomurį. 

Reikės:

  • 310 ml pieno;
  • 4 kiaušinių;
  • 230 g cukraus;
  • 270 g miltų;
  • 2 a.š. kepimo miltelių;
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto;
  • 150 g sviesto;
  • uogienės ;
  • migdolų plokštelių.

Eiga:

Kiaušinius išplakame su cukrumi. Persijotus miltus sumaišome su kepimo milteliais. Sumaišome abi mases, pilame vanilės ekstrakto ir dar kartą išmaišome. Pieną kaitiname ant silpnos ugnies,neužvirti. Tuomet sudedame sviestą ir kaitiname, kol išsilydys. Gautą mišinį supilame į tešlą ir gerai išplakame. Į formeles dedame šaukštą tešlos, šaukštą uogienės ir vėl šaukštą tešlos, apibarstome migdolų plokštelėmis. kepame 180 laipsnių temperatūroje, apie 30 minučių. Skanaus!

Comments

comments



7 thoughts on “Karšto pieno keksiukai”

  • Nesijojau miltų ir viskas puikiai gavosi. Tik kad turiu žiauriai maža keksiukų formą, teko iš likusios tešlos kepti pyragą. 😀 Labai gražiai iškilo ir skanu! Ačiū už receptą!

    • Šaunu! Daug kas išsigando tokios skystos tešlos, ir papildomai deda dar miltų, aišku, jie nepakenks, bet tikrai nėra būtini 🙂 Džiaugiuosi, kad vuskas pavyko! 🙂

  • kokie dailūs! ne, deja, kažkodėl dar nepripratinau savęs sijoti miltus į kepinius, tai turbūt čia ir bus mano klaida. 🙂

    • Kažkokia mistika kartais su tais kepiniais 🙂 Seniau tai ir aš nieko nesijodavau, bet dabar įpratinau

  • sveiki, bandžiau šiandien kepi šiuos keksiukus ir labai nuliūdau… užmaišius tešlą pagal receptą man ji pasirodė gerokai per skysta, todėl įdėjau dar šiek tiek miltų.deja, prakandus keksiuką, tešlos nematyti – jis tuščiaviduris! tai ar čia miltai, ar karštas pienas „suvalgė“ mano keksiukus? 🙂

    • Sveika,Ieva 🙂 Šį receptą radau žurnale „Prie kavos“. Tešla skysta pasirodė ir man, bet rizikavau. Vienus kepiau su įdaru, o kitus be, ir žinok viskas buvo savo vietoje. Tikrai net negaliu pasakyti, kodėl gavosi tuščiaviduriai, nustebau net perskaičiusi. Nemanau, kad miltai „suvalgė“ tavo keksiukus, iš kitų skaitytojų buvau gavusi komentarų, kad tešla buvo įtartinai skysta, todėl pabijojusios įdėjo papildomai miltų, bet viskas gavosi puikiai. Štai nuoroda į nuotrauką, kokie gavosi keksiukai be įdaro http://oi61.tinypic.com/2qwkld1.jpg minkšti ir purūs. Tikrai negaliu pasakyti, kodėl tavo keksiukai tuščiaviduriai, gaila ,kad neteko pasidžiaugti taip, kaip norėjai:) O miltus ar persijojote?:) Iš mano pusės belieka tik spėjimai 😉

    • Dažnai keksiukai gaunasi tuščiaviduriai į formelę įpylus per mažai tešlos. Vizualiai jie kaip ir iškyla, sufotmuoja „kepurėlę“ tačiau vidus lieka tuščias. Tiesiog negailėkite tešlos.:)

Komentuoti: Ieva Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.