Citrininis kriaušių pyragas

Citrininis kriaušių pyragas

Kriaušės, kaip ir obuoliai puikiai dera pyraguose su įvairiais priedais. Šį kartą pyragas buvo su citrinos aromato natomis! Pyragą ragavome dar šiltą, su ledais. Asmeniškai man, skanesnis pilnai atvėsęs. Nors ir planavau mažiau smaližiauti, paragavus norisi ir kito gabaliuko, dar vieno nuodemingo kąsnio neatsisakiau! Pyragas džiugina drėgnumu ir minkštumu, nėra sprangus, vertas virtuvėje sugaišto laiko!

Reikės:

  • 1 kg kriaušių;
  • 4 kiaušinių;
  • 240 g miltų;
  • 220 g cukraus;
  • 150 g sviesto;
  • 1 citrinos (žievelės ir sulčių);
  • žiupsnelio druskos;
  • 2 a.š. kepimo miltelių.

Eiga. Išlydome sviestą, palaukiame, kol šiek tiek atvės. Išplakame su cukrumi ir kiaušiniais. Suberiame miltus, kepimo miltelius, druską, įtarkuojame citrinos žievelę, įspaudžiame sultis ir gerai išmaišome. Kriaušes nulupame ir supjaustome kubeliais, įmaišome į tešlą (kelias kriaušes atsidėjau, supjausčiau juostelėmis ir apdėjau pyrago viršų). Kepame 180 laipsnių temperatūroje, apie 40-50 minučių, skanaus! 🙂

Šaltinis

Comments

comments



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.