Užteks pyragų ir saldumynų, laikas „rimtesniam“ maistui. Kaip ir daugelis Jūsų, aš labai mėgstu lietinius, tačiau visada norisi vis kažko naujesnio, kitokių skonių, kitokių įdarų, nei esame įpratę, žodžiu, kažko naujo. Todėl, šiandien noriu pasidalinti įdaru, kuris puikiai tinka lietiniams blynams, galbūt vieni jį žino, ir gamina dažnai, o galbūt kitiem tai kažkas naujo. Tad prisikepkite lietinių ir išbandykite! Jei pagaminsite per daug, nebėda, juos galima užšaldyti, o jei netyčia liks įdaro-suvalgyti.
apie 25 blyneliams reikės:
- ~400 g daktariškos dešros;
- ~300 g sūro;
- ~300 g pievagrybių;
- picos prieskonių;
- pomidorų padažo.
Lieetinius gaminu iš akies: miltai,vanduo,kiaušinis.
Eiga:
Pievagrybius smulkiai supjaustome ir suberiame į keptuvę kepame, kol suminkštės. Sutarkuojame dešrą ir sūrį, dedame iškeptus pievagrybius ir viską gerai išmaišome. Sudedame picos prieskonius , jų negailėkime (kalbant apie picos prieskonius, man geriausi yra „Santa Maria“ ), ir apie 3-4 šaukštus pomidorų padažo, vėl gerai viską išmaišome . Ir jau galime pradėti įdaryti lietinius,prieš pateikiant apkepame keptuvėje, skanaus!
Tinka su įvairiais padažais.
Kokį kalną prikepei 🙂 Visą šeimyną pamaitinti galima. Pigus, geras receptukas!