„Ašarėlė nuriedėjo, nieks tavęs taip nemylėjo, jeigu nori kitą pabučiuok, bet mylėti manęs nenustok.“ Tikiuosi gausiai verks tik jūsų pyragai, bet ne Jūs! Ir kodėl išvis aš čia kalbu apie ašaras?! O gi todėl.
O jei rimtai, pavadinimas „Angelo ašaros“ visai vietoj ir laiku. Atvėsęs pyragas „pravirksta“ gintarinėmis ašaromis, maži stebuklėliai neaišku iš kur 😀 Kartais ašaros būna didelės ir jų labai daug, o kartais labai smulkios, kokios bebūtų- labai gražu!
O pamenu…kai šis pyragas sukėlė daug kalbų ir įspūdžių Facebook’o receptų grupėse! Kažkas pasidalino receptu ir kiek buvo susižavėjimo šiomis ašaromis. Visos kaip bitutės lėkė į virtuvę gaminti, o paskui dalintis nuotraukomis, „apsiverkusiais“ pyragais, nors pamenu ne visoms buvo džiaugsmo tas ašaras išvysti. Receptų grupės tiesiog sprogo nuo šio pyrago nuotraukų. Karts nuo karto ir aš vis dar prisimenu ir pagaminu.
Šiaip, nepasakyčiau, kad čia mano mėgstamiausias pyragas. Nors ką jau ką, bet tikrai skanus, toks paprastas. Nelabai aš valgau varškės pyragų, ne todėl, kad man jie nepatiktų, bet dažniausiai pirmenybę teikiu spurgų gamybai. Receptą rasite paspaudę
26cm skersmens tortinei
Reikės:
Pagrindas:
- 1 stiklinė miltų;
- 1 šaukštelis kepimo miltelių;
- 80 g sviesto;
- 2 šaukštai cukraus;
- 1 mažas kiaušinis.
Įdaras:
- 500 g varškės;
- cukraus 0,5 stiklinės;
- 3 kiaušinių tryniai;
- 1 šaukštas manų kruopų;
- 100 g grietinės;
- vanilės pagal skonį (vietoj jos dažnai įlašinu citrinų esencijos).
Suflė:
- 3 baltymai;
- 5 šaukštai cukraus pudros.
Pagrindui sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir smulkiai pjaustytu sviestu. Sudėkite likusius produktus ir išminkykite tešlą. Tešlą įdėkite į maišelį ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių. Įdarui išmaišykite visus produktus, kol gausis vientisa masė. Tešla išklokite kepimo formos dugną ir sudėkite varškės įdarą. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje, apie 30 minučių. Suflė sluoksniui suplakite kiaušinio baltymus su cukraus pudra iki standumo. Išimkite pyragą, sudėkite sufle ir kepkite apie 10-15 min, iki auksinės spalvos, tik neperkepkite! Baigus kepti leiskite pyragui atvėsti ir laukite ašarų!