Tokį kalną iškepiau, kad vizualiai ir pati atrodysiu kaip spurgytė! Juokas juokais! Vasara ne už kalnų, o pilvuką palepinti tai norisi, ir sukūst norisi, bet žinot, prioritetai…maistas ima viršų!
Nepasikuklinau ir kepiau iš dviejų porcijų, kad nepritrūktų! Kepant iš vienos porcijos. visada dedu 20 v.š. miltų, kartais reikia ir daugiau, priklauso nuo varškės ir jos drėgnumo. Varškę naudoju naminę, tai miltų kartais keliais šaukštais reikia ir daugiau. Pati spurgyčių tešla nėra itin patogi, tokia šiek tiek įkyriai limpanti prie rankų. Formuojant spurgas, rankas išsitepkite aliejumi, tada viskas taps kur kas patogiau!
Reikės:
- 600 g varškės;
- 5 kiaušinių;
- 20 v.š. miltų;
- 6 v.š. cukraus;
- 1-2 v.š. vanilinio cukraus;
- 1 a.š. kepimo miltelių;
- aliejaus (kepiau taukus sumaišius su aliejumi);
- cukraus pudros (apibarstymui).
Eiga:
- Į dubenį suberiame cukrų (taip pat ir vanilinį), įmušame kiaušinius ir išplakame.
- Gautą masę supilame į varškę, lengvai išmaišome.
- Kitame dubenyje persijojame miltus ir kepimo miltelius, suberiame į varškės masę ir gerai išmaišome/išminkome.
- Rankas išsitepame aliejumi ir formuojame norimo dydžio spurgas. Verdame karštame aliejuje ant nedidelės kaitros, kol gražiai paruduos. Iškeptas spurgas sudedame ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių.
Skanaus!
Nuostabus receptukas , sunus liko patenkintas 🙂
Iš tiesų labai puikus receptas. Kepiau jau trečią sykį. Tobulo skonio spurgytės. Kitų receptų net nebeieškau. Fantastika. Ačiū!
Labai smagu, kad receptas nenuvylė! Linkiu skanių kitų kartų!
Tikrai labai skanios spurgytes! Tikrai nenusivilsit rezultatu
Džiugu žinoti!
Labai geras receptas, nesudėtingas, o svarbiausia pacios skaniausios spurgytes gavosi!!!
spurgytes sios man pacios paciausios, net nesinori kitokiu :))
Bandžiau ,labai skanios spurgos gavosi. Ačiu už receptuka!
Aciu uz recepta.Labai skanios gavosi 🙂
Žiauriai geras receptukas…
Tokia tolygi atrodo spurgytė, varškę gal dar pertrinėt? Ir kokio dydžio jas formuojat? Norėčiu bandyti, tik bijau nepadaryt per didelių, tada labai apskrunda, o vidus lieka žalias 🙂
Labai daug kartų kepiau pagal šį receptą, tai visada dailios ir tolygios gaunasi, jokių kitų net nebebandau 🙂 Ne, varškės nepertryniau, bet tai nepamaišytų 🙂 o spurgas formavau labai mažytes, kažkur 2,5 cm skersmens, virdamos jos šiek tiek pasipūčia. Mažesnės-skaniau valgosi 😀
Labai gardžiai atrodo šios spurgos! Retai jas kepu, bet bežiūrėdama beveik susigundžiau 🙂
Ačiū 🙂 Retai kepu ir aš. Į metus kokį kartą ar du, tai iškepus smaguriaujam! 🙂 Toks kalnas nemažas atrodė, nes gaminau iš dviejų porcijų, galvojau ir ryt ojuj dar liks, bet jau abejoju… 🙂