Varškės spurgos

Varškės spurgos

Tokį kalną iškepiau, kad vizualiai ir pati atrodysiu kaip spurgytė! Juokas juokais! Vasara ne už kalnų, o pilvuką palepinti tai norisi, ir sukūst norisi, bet žinot, prioritetai…maistas ima viršų!

Nepasikuklinau ir kepiau iš dviejų porcijų, kad nepritrūktų! Kepant iš vienos porcijos. visada dedu 20 v.š. miltų, kartais reikia ir daugiau, priklauso nuo varškės ir jos drėgnumo. Varškę naudoju naminę, tai miltų kartais keliais šaukštais reikia ir daugiau. Pati spurgyčių tešla nėra itin patogi, tokia šiek tiek įkyriai limpanti prie rankų. Formuojant spurgas, rankas išsitepkite aliejumi, tada viskas taps kur kas patogiau!

Reikės:

  • 600 g varškės;
  • 5 kiaušinių;
  • 20 v.š. miltų;
  • 6 v.š. cukraus;
  • 1-2 v.š. vanilinio cukraus;
  • 1 a.š. kepimo miltelių;
  • aliejaus (kepiau taukus sumaišius su aliejumi);
  • cukraus pudros (apibarstymui).

Eiga:

  1.  Į dubenį suberiame cukrų (taip pat ir vanilinį), įmušame kiaušinius ir išplakame.
  2. Gautą masę supilame į varškę, lengvai išmaišome.
  3. Kitame dubenyje persijojame miltus ir kepimo miltelius, suberiame į varškės masę ir gerai išmaišome/išminkome.
  4. Rankas išsitepame aliejumi ir formuojame norimo dydžio spurgas. Verdame karštame aliejuje ant nedidelės kaitros, kol gražiai paruduos. Iškeptas spurgas sudedame ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių.

Skanaus! 

 

Comments

comments



10 thoughts on “Varškės spurgos”

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.