Štai dar vienas puikus receptas, kuriuo noriu su Jumis pasidalinti ! Paprastas, greitas ir lengvas. Mėgstu įvairius sausainius, tik nežinau kodėl, pati juos taip retai gaminu. O jei jau gaminu, tai labiausiai patinka tokie, kurie bekepant išsiplėčia ir tampa dideli bei ploni, man tokie patys pačiausi! Galbūt dėl to, iš pateiktų produktų kiekio gavosi tik 10 sausainių 😀 Sausainiai labai patiks smaližiams, asmeniškai pati, kitą kart dėčiau mažiau cukraus, nes man buvo šiek tiek per saldu. 😀
Reikės:
- 150 g sezamo sėklų;
- 1 kiaušinio;
- 55 g miltų;
- 55 g sviesto;
- 100 g cukraus.
Eiga:
Išplakame kiaušinį, suberiame sezamo sėklas ir išmaišome. Dedam miltus, cukrų ir ištirpintą sviestą, viską gerai išmaišome. Šaukšto pagalba formuojame sausainius ir dedame į skardą palikdami nemažus tarpus. Kepdami sausainiai plėsis. Kepame 180 laipsnių temperatūroje, apie 15 minučių. Iškepus paliekame šiek tiek atvėsti, kad sutvirtėtų, skanaus!
Receptas iš : http://neringosuzrasai.blogspot.com/2012/09/beatos-sezaminiai-sausainiai.html
As dariau is didesnes porcijos ir zinojom ka daryt pakanka sausainiu ir is sios porcijos gaminu daznai
Visada juk galima produktų kiekį didinti, pagal poreikį 🙂 o ką gi daugiau su jais dryti, valgyti! 🙂 Smagu, kad gaminate ir mėgaujatės!
Super gavosi! Nuostabūs sausainiai! 🙂 ačiū labai už receptą 🙂
Paprastumas ir lengvumas- šių sausainiukų paslaptis! Džiugu, kad patiko 🙂
Net nežinočiau ir ką veikt su 10 sausainių ;-))
Na, aš juos „sukonstravau“ išties didelius, man tokie skanesni, suvalgius keletą daugiau ir nebesinori, nes pakankamai saldūs. O jei darant vidutinio dydžio , ar kiek mažesnius tai išeitų 20 ar net daugiau,tad tikrai atsirastų ką veikti 🙂 Ir žinoma, visada galima produktų kiekį padvigubinti 🙂