Jau seniai norėjau kažko va tokio. Šepardo arba dar kitaip vadinamo piemenų pyrago variacijų yra įvairiausių,nusprendžiau išbandyti paprastą variantą. Pabandžiau ir aš, ir ką-tiko ir patiko.
Reikės:
- 700 g faršo ( naudojau kiaulienos);
- 4 nedidelių morkų;
- 1 didelio svogūno;
- 150 g žirnelių;
- 4.v.š. sojų padažo;
- 4 v.š. pomidorų padažo;
- 4 v.š. Vorčesterio padažo;
- 400 ml sultinio;
- krapų;
- mėgstamų prieskonių;
- 1 kg bulvių;
- 250 ml pieno.
Eiga:
Sūdytame vandenyje išverdame bulves, gaminame bulvių košę, sutriname, pilame pieno,išmaišome. Arba gaminkite taip, kaip esate įpratę. Puikiai tiks ir vakarykštė bulvių košė. Morkas, bei svogūnus supjaustome kubeliais,dedame į keptuve ir šiek tiek pakepiname, sukrečiame faršą,pagardiname prieskoniais,krapais, dedame pomidorų, sojų bei Vorčesterio padažus ir kepiname apie 10 minučių. Pilame sultinį,suberiame žirnelius ir troškiname apie 20 minučių, kol sultinys beveik išgaruos. Ragaujame, jei trūkta, dar įberiame prieskonių. i skardą dedame pusę bulvių košės, ant viršaus sudedame visą faršą, o ant jo likusią bulvių košę. Kepame 200 laipsnių temperatūroje, apie 30 minučių,skanaus!
Gaminau ir gavosi nuostabus
Ačiū
Beje šiandien prisiminiau ir vel gaminsiu
Kaip smagu girdėti! Džiaugiuosi, kad patiko ir nenuvylė, skanaus! 🙂