Išties paprastas,bet labai skanus pyragas. Biskvito saldumas ir slyvų rūgštelė-puikus duetas! Beje, gaminau 21 cm skersmens skardoje, tad pyragas pasirodė kiek per aukštas lyginant su slyvų kiekiu, jų norėjosi daugiau. Kitą kartą dėčiau žyyymiai daugiau slyvų.
Reikės:
- 300 g slyvų;
- 125 g sviesto;
- 2 didelių kiaušinių;
- 150 g cukraus;
- 190 g miltų;
- 2 v.š. karšto vandens;
- 1 a.š. kepimo miltelių;
- keli lašai migdolų esencijos (nebūtina);
- žiūpsnelis druskos.
Eiga :
Dubenyje išmaišome visus sausus produktus. Ištirpintą sviestą pilame į miltų mišinį, išmaišome. Atskirai išplakame kiaušinius ir supilame į masę, įpilame šilto vandens ir viską gerai išmaišome. Slyvas nuplauname, perpjauname per pus ir išimame kauliukus. Pyrago mišinį supilame į skardą ir paviršių apdedame slyvų puselėmis. Kepame apie 30-35 minučių, 180 laipsnių temperatūroje. Patikriname mediniu pagaliuku ar iškepęs. Skanaus!