Pagaliau išbandžiau šį receptą, vis planavau planavau ir pagaliau ! Skonis puikus, gaminsiu dar tikrai ne kartą ir siūlau pasigaminti ilgai negalvojant! Puikus receptas pietų stalui paįvairinti 🙂 Tik siūlau gaminti iš mažų kiaušinių, nes kaip matote , aš gaminau iš didelių, tai gavosi nemažos “ bombikės“ !
Reikės:
- 500g kiaulienos faršo;
- 500g vištienos faršo;
- 10 kiaušinių;
- prieskonių ( persiladas, maltos mėsos prieskoniai , čia jau kas kokius prieskonius mėgsta)
- pusė stiklinės manų kruopų;
- džiūvėsėlių .
Eiga:
Sumaišome kiaulienos ir vištienos faršą, įmušame 4 kiaušinius, įmaišome manų kruopų, suberiame prieskonius ir viską gerai išmaišome. Masė turi nelipti prie rankų, jei limpa dar įdedame manų kruopų. Viską gerai išmaišius paliekame pastovėti 10-15 minučių ir vėl viską gerai išmaišome. Išverdame 6 kiaušinius. Masę padaliname į 6 dalis, delno pagalba padarome “ blynelius“ ir aplipiname kiaušinius, apvoliojame džiūvėsėliuose ir iš visų pusių šiek tiek apkepame keptuvėje. Dedame į orkaitę, kepame 180 laipsnių temperatūroje , apie 20-30 minučių. Skanaus!
Ir kiek zinau, kiausiniu tryniai turetu buti skysti:)
na, čia kiekvienam pagal skonį, nes aš nemėgstu skysto trynio :))