„Škotiškas kiaušinis“

„Škotiškas kiaušinis“

   Pagaliau išbandžiau šį receptą, vis planavau planavau ir pagaliau ! Skonis puikus, gaminsiu dar tikrai ne kartą ir siūlau pasigaminti ilgai negalvojant!  Puikus receptas pietų stalui paįvairinti 🙂  Tik siūlau  gaminti iš mažų kiaušinių, nes kaip matote , aš gaminau iš didelių, tai gavosi nemažos  “ bombikės“ !

Reikės:

  • 500g kiaulienos faršo;
  • 500g vištienos faršo;
  • 10 kiaušinių;
  • prieskonių ( persiladas, maltos mėsos prieskoniai , čia jau kas kokius prieskonius mėgsta)
  • pusė stiklinės manų kruopų;
  • džiūvėsėlių .

 

Eiga: 

Sumaišome kiaulienos ir vištienos faršą, įmušame 4 kiaušinius, įmaišome manų kruopų, suberiame prieskonius ir viską gerai išmaišome. Masė turi nelipti prie rankų, jei limpa dar įdedame manų kruopų. Viską gerai išmaišius paliekame pastovėti 10-15 minučių ir vėl viską gerai išmaišome. Išverdame 6 kiaušinius. Masę padaliname į 6 dalis, delno pagalba padarome “ blynelius“ ir   aplipiname kiaušinius, apvoliojame džiūvėsėliuose ir iš visų pusių  šiek tiek apkepame keptuvėje. Dedame į orkaitę, kepame 180 laipsnių temperatūroje , apie 20-30 minučių.  Skanaus!

 

Comments

comments



2 thoughts on “„Škotiškas kiaušinis“”

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.