Faršo „kepuriukai“

Faršo „kepuriukai“

         Šiandien mano pietūs labai vėlyvi,matyt dėl to, kad pradėjau ne nuo to galo, o pradėjau aš nuo deserto gaminimo, tik vėliau ėmiausi „rimtesnių reikalų“. Bet geriau vėliau, nei niekada. Na , o receptas labai paprastas, Facebook’o receptų grupės tiesiog lūžta nuo šio patiekalo nuotraukų. Iš pat pradžių , kažkaip neužkabino, bet kai draugo mama parekomendavo , kad tikrai verta, pasiraičiau rankoves ir pirmyn! Galvojau neišeis man sukonstruot krepšelių, bet visgi vienas juokas ! O dar pasidalinsiu tėčio firminiu padažu, kuris čia labai tinka, nors tikrai nėra būtinas. Pajuokaudama paprašiau , kad paruoštų, nes ką gali žinoti, gal krepšeliai bus nevykę, tai padažas viską pataisys, bet galiu pasakyt tik tai, kad buvo laaaabai skanu. Asmeniškai man, tai čia vienas iš tų patiekalų, kuriems sunku jausti saiką.

Iš patiktų produktų skaičiaus gavosi 19 vidutinio dydžio krepšelių. 

Reikės: 

Krepšeliams

  • apie 1 kg faršo;
  • 2 kiaušinių;
  • prieskonių;
  • džiūvėsėlių.

Įdarui                                                                                         

  • dviejų kiaušinių;
  • 1 didelės paprikos;
  • 1 milžiniškos morkos;
  • 1 svogūno;
  • mėgstamų prieskonių;
  • dviejų šaukštų čili kečiupo ( nebūtina) .
  • sūrio;
  • majonezo.

Bulvių košei

  • 6 vidutinių bulvių;
  • šaukštas margarino;
  • šiek tiek pieno.

Padažui 

  • 6 marinuotų agurkų;
  • kvapniųjų pipirų;
  • maltų juodųjų pipirų;
  • česnako;
  • pomidorų padažo;
  • majonezo.

Eiga: 

      Krepšeliai.  Į faršą dedame mėgstamus prieskonius, kiaušinius viską gerai išmaišome ir jau galime formuoti krepšelius. O formavimas labai paprastas. Imame šiek tiek faršo, padarome rutuliuką ir jį suplojame į blyną, vieną pusę pavoliojame džiūvėsėliuose ir užlenkiame kraštus.

     Įdaras. Išverdame kiaušinius ir smulkiai supjaustome, po šaukštą dedame į krepšelius. O kitam įdarui troškiname morką, papriką, svogūną, įdedame kelis šaukštus kečiupo, prieskonių ir dedame į krepšelius. Įdarui galite rinktis ką tik norite, ką tik turite.

     Sutarkuojame sūrį ir sumaišome su majonezu. Baigus kepti krepšeliams uždėsime ant viršaus ir dar šiek tiek pakepsime.

      Bulvių košė. Išverdame bulves, sutriname įdedame margarino , pieno ir viską labai gerai išmaišome.

      Padažas. Per smulkią tarką sutarkuojame marinuotus agurkus, dedame majonezo, pomidorų padažo, česnako, kvapniųjų, maltų juodųjų pipirų. Nerašau kiek ko dėti, nes čia jau viską dedant reikia ragauti ir žiūrėti ko dar trūksta o gal ir netrūksta.

 Taigi, į krepšelius dedame įdarą ( į vienus dėjau virtą kiaušinį, į kitus troškintas daržoves).  Ant viršaus dedame po šaukštą bulvių košės. Kepame įkaitintoje orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje, apie 50 minučių. Bebaigiant kepti ant viršaus dedame sūrį sumaišyta su majonezu ir dar kelias minutes pakepame. Skanaus!

 

Comments

comments



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.