Švilpikai su pievagrybių padažu

Švilpikai su pievagrybių padažu

Šis patiekalas primena vaikystę, kąsnis švilpikiuko ir žiūrėk, jau skęstu prisiminimuose! O jau  padažas, padažas dieviškas! Suvalgius savą porcija šiek tiek apsunkau, sočiai pavalgiau, užsimerkiu ir galvoju, na dar kelių neatsisakyčiau..Ir neatsisakiau…nuėjau į virtuvę capt capt ir skanauju. Grįžau atgal į kambarį ir ką sau manot? NORIU DAR Bet viskas, jau stabdau save, juk laukiam tų kurie dar neragavo, bet tuoj pasibels į duris!

Švilpikams reikės:

  • 1 kg bulvių;
  • 200 g miltų ;
  • 2 didelių kiaušinių;
  • druskos;
  • 2 a.š. krakmolo.

Padažui:

  • 150 g pievagrybių;
  • ~250 g grietinės;
  • 4-5 šaukštai sviesto;
  • didelio svogūno;
  • prieskonių.

Eiga: Pasūdytame vandenyje išverdame bulves, dar karštas sutriname į košę. Šiek tiek pravėsus įmušame kiaušinius, beriame miltus,krakmolą ir viską gerai išmaišome\išminkome.  Imame gabalą tešlos, stalviršį apibarstome miltais, suformuojame pailgą ploną dešrą, šiek tiek paspaudžiame,  ir supjaustome kvadratais, arba rombais, kaip labiau patinka. Kepame 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje , apie 20 minučių. Padažui smulkiai supjaustome svogūną, bei pievagrybius. Į keptuvę dedame sviestą,daržoves, pakepame iki kol suminkštės, dedame grietinę, prieskonius, ir dar kelias minutes pakaitiname. Skanaus!:))

Comments

comments



2 thoughts on “Švilpikai su pievagrybių padažu”

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.