Tortas „Medutis“

Tortas „Medutis“

Medutis,medutis…primena vaikystę, prisimenu šis tortas buvo pats mėgstamiausias. Prieš kelerius metus gaminau ir vėl ilgą laiką planavau planavau pagaminti, hmm…ilgai planavau, bet buvo verta! Šiek tiek buvo vargo kočiojant papločius-toks mini iššūkis nepratusiems. Pasitelkus šiek tiek kantrybės viskas pavyko puikiai. :)) Tortas 26 cm skersmens, stiklinės dydis 200 ml.O receptas paimtas iš inetrento platybių, jau taip seniai „nusirašiau“ receptą, kad net nebežinau iš kur tiksliai!

Papločiams reikės:

  • 100 g sviesto;
  • 2 kiaušinių;
  • 1. a.š. sodos ( ir šiek tiek grietinės arba acto sodai nugesinti) ;
  • 4 st. miltų;
  • 1 st. cukraus;
  • 2 v.š. medaus;

Kremui;

  • 1000ml-1200ml grietinės ( 20-30%);
  • 5 v.š. cukraus pudros (arba pagal skonį);
  • 2 v.š. želatinos;
  • 6 v.š. citrinos sulčių ( arba pagal skonį).

Eiga. Papločiai. Į puodą beriame cukrų, dedame medų bei sviestą, šiek tiek pakaitiname, kol masė taps vienalytė, ištirps cukrus. Palaukiame , kol masė šiek tiek pravės, bet visiškai neatšals, pilame išplaktus kiaušinius,sudedame nugesintą sodą, viską gerai išmaišome. Suberiame 3 st. miltų ir užminkome tešlą. Ant stalo supilame likusią 1 st. ir išverčiame ant jų tešlą. Minkome tol, kol tešla taps minkšto plastilino konsistencijos ir nelips prie rankų. Tešlą padaliname į 5 dalis. Kiekvieną gabaliuką kočiojame ant kepimo popieriaus, jei tešla limpa,pabarstykite miltais. Kočiojame didesniu nei 26 cm skersmeniu, kad šiek tiek išeitų iš kraštų, kad apipjausčius turėtume likučių torto trupiniams. Papločiai iškočioja labai ploni, kepant jie šiek tiek pakils. Kepame po vieną, 200 laipsnių temperatūroje, apie 3-4 minutes. Todėl iškart iškočiokite visus. Išėmus iš orkaitės iškart apipjaustykite.

Kremas. Želatiną užpilme 60 ml. vandens ir paliekame išbrinkti. Grietinę sumaišome su cukraus pudra, citrinos sultimis (kiekį koreguojame pagal savo skonį). Išbrinkusią želatiną ištirpiname ant nedidelės ugnies, atvėsiname, supilame į kremą ir viską išmaišome. Statome į šaldytuvą tol, kol kremas bus tokio tvirtumo, kad galima bus tepti tortą. Surinkimas. Papločius sutepame kremu, Šonus ir viršų taip pat negausiai aptepame kremu. Statome apie 15-20 minučių į šaldytuvą, per tą laiką sutrupiname nupjautus papločio gabalėlius iki trupinių. Apibarstome viršų, bei šonus. Nakčiai palikite šaldytuve, arba ilgiau!

Comments

comments



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.