Traškūs, dviejų tarkių bulviniai blynai.
Reikės:
- apie 1 kg bulvių;
- 2 kiaušinių;
- 1,5 v.š. miltų;
- 1,5 v,š, džiūvėsėlių;
- saujos tarkuoto fermentinio sūrio;
- 1 svogūno;
- prieskonių.
Eiga:
Nulupame bulves, pusę bulvių sutarkuojame burokine, o kitą pusę smulkesne tarka. Nupilame skystį. Smulkiai supjaustome svogūną ir pakepiname, sudedame į dubenį su bulvėmis. Supilame plaktus kiaušinius, miltus, džiūvėsėlius, sūrį, prieskonius ir viską gerai išmaišome. Į įkaitintą keptuvę dedame po šaukštą bulvių masės, kepame iki kol gražiai apskrus. Iškeptus blynus sudedame ant popierinio rankšluosčio,kad susigertų riebalai, skanaus!