Trupininis varškės ir aguonų pyragas pagardintas avietėmis

Trupininis varškės ir aguonų pyragas pagardintas avietėmis

           Pyragai pyragėliai! Kai už lango rudeniškos nuotaikos ir kvepia lietumi, mano namai kvepia avietėmis-saldžiu, gomurį kutenančiu kvapu! Pyragas gavosi drėgnas ir labai sotus.  Jei gaminsite tai patarčiau ragauti kai visiškai atvės, nes kai paragavau šiltą , didelio įspūdžio nesukėlė, bet atvėsus skonis tapo tikrai malonus, atsiskleidė ir sužavėjo !

26cm skersmens tortinei

Tešlai reikės:

  • 500 g miltų;
  • 200 g sviesto;
  • 180 g cukraus
  • 1 kiaušinio;
  • žiupsnelio miltų;
  • 1 kiaušinio;
  • 1 a.š kepimo miltelių.

Aguonų sluoksniui:

  • 250 g aguonų;
  • 2 kiaušinio baltymų;
  • 2 šauktų cukraus.

Varškės sluoksniui:

  • 600 g varškės;
  • 2 kiaušinio trynių;
  • 4 v.š cukraus;
  • 40 g krakmolo;
  • 1 a.š citrinos kvapo esencijos;
  • 2 a.š. vanilinio cukraus.

Eiga:

          Tešla.  Kiaušinius suplakame su cukrumi ir druska, miltus persijojame ir padarome duobutę į kurią supilame kiaušinio plakinį, bei dedame supjaustytą sviestą. Užminkome tešlą ir suvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą.

        Aguonų sluoksnis.  Aguonas nuplikome karštu vandeniu , šiek tiek palaikome ir nupylus vandenį, sutriname elektriniu trintuvu. Baltymus išplakame iki standumo, sudedame aguonas, cukrų ir viską lengvai išmaišome.

       Varškės sluoksniui. Kiaušinio trynius išplakame su cukrumi, bei kitais produktais, įmaišome į varškę.

       Didesnę dalį tešlos iškočiojame ir įtiesiame į kepimo formą. Dedame aguonų sluoksnį, varškės sluoksnį, avietes, ir vėl kartojame. Ant viršaus užtrupiname likusią tešlą.  Kepame 175 laipsnių temperatūroje, apie 50 minučių.

 Pastebėjimai:

  • jei neturite aviečių , jas galima pakeisti kitomis,Jūsų mėgstamomis uogomis arba uogienėmis.
 
 
Receptas iš :
http://arbatospertraukele.blogspot.com/2014/04/trupininis-aguonu-ir-varskes-pyragas.html

Comments

comments



6 thoughts on “Trupininis varškės ir aguonų pyragas pagardintas avietėmis”

Komentuoti: Gabrielė Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.