Varškės keksas su kriaušėmis

Varškės keksas su kriaušėmis

Visada kai gaminu keksą jaučiu šiokią tokią baimę, kad tik nebūtų sausas ir sprangus. Ką galiu pasakyti apie šį keksą? Nuostabus! Drėgnas ir minkštas, tiek šiltas, tiek atvėsęs. Gabalėlis po gabalėlio nuo stalo dingsta akimirksniu, kriaušės, migdolų aromatas tiesiog užburia! Pastebėjau, kad keksai išstūmė pyragus iš mano virtuvės. :)

Reikės:

  • 120 g sviesto;
  • 180 g cukraus;
  • 280 g varškės;
  • 1 a.š. vanilinio cukraus;
  • 3 kiaušinių;
  • 230 g miltų;
  • 1 a.š. kepimo miltelių;
  • 3-4 didelės kriaušės.
  • migdolų esencijos.

Eiga:

Ištirpiname sviestą, išsukame su cukrumi iki purios masės, įmaišome varškę. Po viena įmušame kiaušinius, maišome. Kriaušes nulupame  supjaustome kubeliais, puse kriaušės pasiliekame įspausti į kekso paviršių. Atskirame dubenyje persijojame miltus, kepimo miltelius ir įmaišome į tešlą, sudedame kriaušes, šiek tiek migdolų esencijos. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi, supilame tešlą, įspaudžiame kriaušes. Kepame 170 laipsnių temperatūroje, apie 50-60 minučių. Skanaus!

Šaltinis http://savaitgaliorendezvous.blogspot.com/2011/11/varskes-keksas-su-kriausemis.html

Comments

comments



6 thoughts on “Varškės keksas su kriaušėmis”

    • hmm, tikrai gaila, kad neiškilo taip, kaip Jūs tikėjotės, bet smagu, kad skonis pradžiugino, ačiū,kad dalinatės įspūdžiais! :)

  • Esu pikta… Viską dariau, kaip parašyta, pašoviau kepti… Ir atsiminiau, kad migdolų esencijos neįdėjau. Natūraliai užsimiršo, nes aprašyme nepaminėta nieko. Kodėl recepto aprašyme nepaminėta kurioje vietoje ir kokį kiekį jos dėti? :(

    • Simona, atleiskite, matyt per skubėjimą ir išsiblaškymą pamiršau aprašyme paminėti apie migdolų esenciją, nes originaliame recepte jos dėti nereikia, tad nurašant receptą matyt išgaravo iš galvos tie migdolai! O šiaip tiksliai negaliu pasakyti, kiek jos reikia dėti, pradžiai įlašinti kelis lašus, permaišyti tešlą ir šiek tiek paragauti ar pakako ar dėti dar :)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.