Apelsininis tortas

Apelsininis tortas

Tobulai paprastas tortas, kalbant tiek apie gaminimo procesą, tiek apie skonines savybes. Labai gaivus, vidutiniškai saldus-aukso viduriukas, nei per daug, nei per mažai!

22 skersmens formai reikės :

  • 300 g „Gaidelio“ tipo sausainių;
  • 100 g sviesto;
  • 0,5 a.š. cinamono.

Kremui:

  • 400 ml riebios plakamosios grietinėlės;
  • 400 ml jogurtinės grietinės ;
  • 5 v.š. cukraus;
  • 25 g želatinos;
  • pagal skonį cinamono, vanilinio cukraus;
  • 200 ml išsspaustų apelsino sulčių (sultims prikreikė 3 apelsinų, iš jū 2 apelsinų nutarkuotos žievelės);
  • 1 a.š. aguonų.

1 pakelio apelsinų žėlė.

Eiga:

Sausainius susmulkiname iki trupinių,suberiame cinamoną, supilame išlyditą sviestą ir viską gerai išmaišome, rankų pagalbą sugniaužome, kol visi trupiniai tampa drėgni. Torto forma išklojame gauta trupinių mase, viską gerai supresuojame, suspaudžiame (butelio apačia puikiai tam pasitarnavo), dedame į šaldiklį. Tuo metu gaminame kremą. Nutarkuojame 2 apelsinų žieveles, išspaudžiame sultis. Į sultis suberiame želatiną, paliekame brinkti. Į dubenį supilame grietinėlę ir cukrų, plakame iki standumo. Suberiame cinamoną, vanilinį cukrų, aguonas,žieveles, pilame jogurtą ir lengvai permaišome. ragaujame ar ko netrūksta. Ant silpnos ugnies ištirpiname želatiną,pravėsusią palengva maišant supilame į kremo masę. Ant sausainių pagrindo supilame kremą, dedame į šaldytuvą. Kai kremas tanpa vrirtas ,ant viršaus supilame paruoštą žėlė. Gaminau iš vakaro, tortą nakčiai palikau šaldytuve. 

šaltinis

Comments

comments



4 thoughts on “Apelsininis tortas”

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.