Cannelloni makaronų apkepas

Cannelloni makaronų apkepas

    Šiek tiek pasiknaisiojusi virtuvės spintelėse radau senai pamirštus Cannelloni makaronus! Iškart nustojau sukti galvą, kuo nuklosiu pietų stalą. Tai vienas iš mano mėgstamiausių patiekalų, žavi ne tik skonis, bet ir patiekalo nesudėtingumas. Pagaminti ir nustebinti artimuosius gardžiu patiekalu pavyks ir tiems, kurie retai sukiojasi virtuvėje ! O ir nereikia sukti galvos, kaip gražiau patiekti ar papuošti, šiek tiek sūrio, šiek tiek krapų ir žiūrėk, jau gali puikuotis- „vaizdelis neprastas“ .  Apkepas išties sultingas,o skaniausias ką tik išimtas iš orkaitės! Ta proga tikriausiai einu sukirsti antrą porciją, svajonė apie pilvo presą palauks, tebūnie šiandien malonumų diena !

IMG_20150224_141902

Reikės: 

  • ~250g cannelloni makaronų;
  • ~1kg mėgstamo faršo;
  • 1 milžiniškos morkos;
  • 2 vidutinio dydžio paprikų;
  • 1 svogūno;
  • krapų;
  • 1 vištienos sultinio kubelio;
  • šiek tiek fermentinio sūrio;
  • 20 vidutinio dydžio pievagrybių.

Bešamelio padažui: 

  • 1 v.š. sviesto;
  • 1 v.š. miltų;
  • 0,5 pieno.

Eiga: 

     Į faršą beriame mėgstamus prieskonius, viską gerai išmaišome. Supjaustome pievagrybius, paprikas, svogūną, sutarkuojame morką ir dedame į keptuvę troškinti, kol daržovės suminkštės,pagardiname prieskoniais. Kol troškinasi daržovės, gaminame bešamelio padažą. Keptuvėje išlydome šaukštą sviesto, dedame šaukštą miltų ir kaitiname apie minutę, nuimame keptuvę nuo ugnies ir palaipsniui pilame pieną, vis pamaišant. Vėl dedame keptuvę ant ugnies ir nuolat maišant kaitiname apie 2 minutes. Į makaronų vamzdelius sudedame faršą ir dedame į kepimo indą. Makaronus apipilame bešamelio padažu, ir ant viršaus sudedame troškintas daržoves. Užpilame paruošto sultinio ( apie 250ml arba tiek, kad apsemtų makaronus).  Kepame 200 laipsnių temperatūroje, apie valandą.  Pabaigai apibarstome tarkuotu fermentiniu sūriu ir krapais! Skanaus! 

Comments

comments



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.