Citrininiai-kakaviniai sausainiai

Citrininiai-kakaviniai sausainiai

     Sausainių mėgėjams dar vienas receptas! Sausainiai traškūs, bei žinoma labai skanūs, aš kaip visada neiškentus griebiau ragauti dar karštus  😀 .  Norėjau apvalios formos, bet gavosi , kokie gavosi. Nes kai jie yra apvalūs į sausainį įkišus dantų krapštuką gaunasi ale lolipop’ai, kurie puikiai tinka vaikų šventėms. Gaminsiu dar  ne kartą, tik jau ieškosiu kitokios tešlos versijos, nes su šia buvo labai sunku „dirbti“. Nepaisant to, išmėginti verta!

Reikės:

Citrininiai tešlai

  • 100 g kambario temperatūros sviesto;
  • kiaušinio;
  • 200 g miltų;
  • 100 g cukraus;
  • keli lašeliai citrininio kvapo esencijos.

Kakaviniai tešlai

  • 100 g kambario temperatūros sviesto;
  • kiaušinio;
  • 200 g miltų;
  • 100 g cukraus;
  • 1 v,š, kakavos.

Eiga:

       Abiems tešloms sviestą išsukti su cukrumi ir kiaušiniu iki vientisos masės. Darant citrininę tešlą įlašinti kelis lašus citrinų kvapo esencijos, įberti miltus ir gerai išminkyti. Darant kakavinę tešlą suberti kakavos miltelius, miltus ir taip pat gerai išminkyti. Abi tešlas įdėti į šaldytuvą pusvalandžiui. Išėmus iš abiejų tešlų iškočioti stačiakampius, ir uždėti viena ant kito. Šiek tiek paspausti ir susukti kaip vyniotinį ir dar 30 minučių palaikyti  šaldytuve. Išėmus iš šaldytuvo supjaustyti. Kepti 180 laipsnių temperatūroje, apie 20 minučių, skanaus!

Comments

comments



1 thought on “Citrininiai-kakaviniai sausainiai”

  • Neabejoju, kad šis receptas labai geras, būtinai išbandysiu. Tik pataisykite gramatines klaidas – citrininEI („citrininė“) ir kakavinEI („kakavinė“) tešloms.

Komentuoti: A Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.