Apelsininiai blynai ir apelsinų sirupas. Taip taip.Sviestas sviestuotas. Bet taip norėjau , kad mano lėkštėje šviestų saulė.Jei ne už lango, tai bent mano virtuvėje 😀 Ir šiaip. Man patinka apelsinai, ypač šis sirupas. Pusryčiai pagyvino dienos pradžią!
Reikės:
- 2 st. miltų;
- žiūpsnelio druskos;
- 2 a.š. kepimo miltelių;
- 1 st. pasukų;
- 0,80 st. apelsinų sulčių;
- 0,25 st. cukraus;
- 4 a.š. tarkuotos apelsino žievelės;
- 0.25 st. tirpinto sviesto;
- 2 kiaušiniai
Eiga:
Sumaišome sausus produktus. Atskirame dubenyje išplakame kiaušinius, apelsinų sultis, pasukas, sviestą. Abi mases sumaišome iki vientisos masės. Keliais lašais aliejaus patepame keptuvę,iš esmės tai jis nėra būtinas, bet visgi, apsidraudžiant…:D Kepame apie kelias minutes iš abiejų pusių, kai paviršiuje pasirodys burbuliukai apverčiame. Sirupui reikės: 1 apelsino nutarkuotos oranžinės žievelės dalies, 130 ml apelsinų sulčių, 2 v.š. citrinos sulčių,5 v.š. cukraus., 50 g sviesto, puse a.š. krakmolo. Puode sumaišome apelsino sultis, cukrų, sviestą, apelsino žievelės. Mišinį maišydami kaitiname virš nedidelės liepsnos ir užviriname. Paverdame dar apie 2-3 min, kol pilnai ištirps visas cukrus ir mišinys truputį sutirštės.Puodelyje suplakame krakmolą su citrinos sultimis. Mišinį pilame į verdantį sirupą, išmaišome ir paverdame apie 1-2 min. Prieš sudedant visą cukrų, siūlau pirmą paragauti ar ne per saldu. http://segebute.blogspot.com/2011/03/saldus-apelsinu-padazas.html
Šaltiniai: http://medejos.blogspot.com.au/2015/05/apelsininiai-blynai-orange-pancakes.html