Grietininis želė tortas

Grietininis želė tortas

Reikės (26 cm tortinė) : 

  • 900 ml liesos grietinės ( 10-12% riebumo) ;
  • puse stiklinės cukraus;
  • žiūpsnelio citrinos rūgštelės;
  • 50 g pieniško šokolado;
  • 4 pakuočių želė;
  • 4 v.š. želatinos.
  • Pagrindui;
  • 300 g sausainių (pvz: „Gaidelis“);
  • 70 g sviesto;
  • 60 g cukraus .

Eiga: 

Pagrindui. Susmulkiname sausainius,beriame cukrų (60g)  ir ištirpintą sviestą, viską gerai išmaišome/išminkome ir beriame į torto skardą gerai prispausdami prie dugno. Kepame įkaitintoje orkaitėje, 190 laipsnių temperatūroje apie 15-20 minučių, paliekame atvėsti, neišimant iš skardos.Iš anksto pasiruošiame želė, ją užpilame ne 500 ml kaip įprasta, o 300 ml vandens. Sustingusia želė supjaustome kubeliais. Grietinę išplakame su puse stiklinės cukraus, beriame tarkuotą šokoladą,citrinos rūgštelę,želė gabaliukus,viską išmaišome. Atskirame indelyje, nedideliame kiekyje vandens išbrinkiname želatiną, toliau mikrobangų krosnelėje ištirpiname, palaukiame kol šiek tiek pravės ir dedame į grietinės/želė masę, viską gerai išmaišome ir supilame ant sausainių pagrindo. Šaldytuve laikome apie 5 valandas. Papuošimui viršų apibarstome tarkuotu šokoladu, arba užpilame želė sluoksniu,papildomai reikės dar vieno pakelio. Šaldytuve laikome apie 5 valandas.

Comments

comments



12 thoughts on “Grietininis želė tortas”

    • Reikia ar nereikia, čia jau kiekvieno pasirinkimas. Nes yra keli variantai, padą galima kepti arba palaikyti šaldytuve 🙂

    • Šis tortas, palyginus su kitais yra tikrai iš liesesnių :)Ir labai gaivus,ypač karštą dieną man patinka jį valgyti 😀 Jei bandysite, linkiu sekmės ir lauksime atsiliepimų 🙂

    • Dažniausiai ant žėlės pakelio būna nurodyta, kad pakelio turinį reikia užpilti 500 ml vandens. Kad ji būtų tvirtesnė ir lengviau pjaustytusi pilame mažiau. Žėlė ruošiame dubenėliuose, kai sustingsta išimame ir supjaustome kubeliais. Nežinau, kaip kitaip paaiškinti 🙂

    • Kad suliptų trupiniai ir būtų vientisas padas. Žinoma, galima tiesiog pusvalandžiui įdėti į šaldiklį

Komentuoti: Ugnė Štarolytė Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.