Kepti varškėtukai

Kepti varškėtukai

Pastarąsias kelias dienas praleidau kaime, į namus grįžau pilnais maišais įvairių gėrybių. Naminė varškė, sviestas, kiaušiniai, daržo gėrybės.  Namuose dažniausias gaminamas patiekalas iš varškės yra kepti varškėtukai. Labai juos mėgstu, tiek pusryčiams,tiek vakarienei. Ne kartą patikrintas receptas, varškėtukai gaunasi be galo purūs ir minkšti. Tikras malonumas valgyti su aviečių-gervuogių uogiene. 🙂

Reikės:

  • ~800 g varškės;
  • 3 kiaušinių;
  • 4 v.š. cukraus;
  • 1 a.š. kepimo miltelių;
  • 1 a.š. vanilinio cukraus;
  • ~12 v.š. miltų.
  • 3 v.š. natūralaus jogurto;
  • žiūpsnelis druskos.

Eiga:

Į varškę dedame natūralų jogurtą, įmušame išplaktus kiaušinius ,lengvai išmaišome. Kitame Dubenyje sumaišome visus likusius sausus produktus ir dedame į varškės masę, viską gerai išmaišome/išminkome. Tešla turi gautis minkšta, šiek tiek limpanti. Rankų pagalba formuojame nedidelius apvalius blyniukus, kepame įkaitintoje keptuvėje , kol gražiai apskrus, skanaus! :))

Comments

comments



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.