Žinot kas yra geriau už kibinus? Naminiai kibinai! O už juos, SULTINGI naminiai kibinai, o šie kaip tik tokie,varva per alkūnes. Žinot, būna tokių patiekalų, kuriuos planuoji gaminti net visus metus, ar net dvejus, o kibinai kaip tik tas patiekalas, kurį dėl kažkokių nepaaiškinamų priežasčių vis atidėliodavau, o šiandien virtuvėje mažytė šventė! O Jūs ar turite patiekalų, apie kuriuos svajojate, labai norite, bet stebuklingai jie vis atsideda vėlesniam laikui ?
Tešlai reikės:
- 1 kg miltų;
- 4 kiaušinių;
- 200 g sviesto;
- 200 g grietinės;
- šiek tiek druskos.
Ištirpdome sviestą, paliekame pravėsti. Tešlai skirtus produktus sudedame į dubenį, viską gerai išmaišome/išminkome. Tešlą nakčiai dedame į šaldytuvą. Išeina 20 labai didelių kibinų.
Įdarui:
- 700 g kiaulienos faršo;
- 300-400 g svogūnų;
- mėgiamų prieskonių;
- 250 g grietinės.
Svogūnus supjaustome. Į dubenį sudedame visus įdarui skirtus produktus ir viską gerai išmaišome. Formuojant kibinus, tešlą padalinau į 20 lygių rutuliukų, taip pat ir su mėsos įdaru. Imam vieną rutuliuką, iškočiojame apskritimą, per vidurį dedame mėsa, užlankstome kraštus. Kaip formuoti kibinus galite rasti čia: https://www.youtube.com/watch?v=wRv8x9Ua7_w . Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, apie 45 minutes. Skanaus!
O kas jei nelaikysou saldytuve para laiko teslos?
O galima daryti uz puses normos? Nesugadinsiu recepturos?:) ir kiek mazdaug svogunu dedasi galvuciu?
Ar galima padarytus, bet neiskeptus kibinus laikyti saldytuve ar net uzsaldyti?
Šaldytuve galima, tik aišku, pernelyg ilgai neužlaikykite
o kalbant apie užšaldymą, tai negaliu pasakyti, kaip sakoma šviežesni visada skanesni, bet galite pabandyti keletą užšaldyti 
Kaip tuos kibinus taip susukti?:D
Sukiojau bežiūrėdama į šį video https://www.youtube.com/watch?v=wRv8x9Ua7_w . Pirma skarda nebuvo labai graži, bet antra jau ir mane pradžiugino, pavyko dailiau susukti:D