Sultingi kibinai

Sultingi kibinai

Žinot kas yra geriau už kibinus? Naminiai kibinai! O už juos, SULTINGI naminiai kibinai, o šie kaip tik tokie,varva per alkūnes. Žinot, būna tokių patiekalų, kuriuos planuoji gaminti net visus metus, ar net dvejus, o kibinai kaip tik tas patiekalas, kurį dėl kažkokių nepaaiškinamų priežasčių vis atidėliodavau, o šiandien virtuvėje mažytė šventė! O Jūs ar turite patiekalų, apie kuriuos svajojate, labai norite, bet stebuklingai jie vis atsideda vėlesniam laikui ? 

Tešlai reikės: 

  • 1 kg miltų;
  • 4 kiaušinių;
  • 200 g sviesto;
  • 200 g grietinės;
  • šiek tiek druskos.

Ištirpdome sviestą, paliekame pravėsti. Tešlai skirtus produktus sudedame į dubenį, viską gerai išmaišome/išminkome. Tešlą nakčiai dedame į šaldytuvą. Išeina 20 labai didelių kibinų.

Įdarui:

  • 700 g kiaulienos faršo;
  • 300-400 g svogūnų;
  • mėgiamų prieskonių;
  • 250 g grietinės.

Svogūnus supjaustome. Į dubenį sudedame visus įdarui skirtus produktus ir viską gerai išmaišome. Formuojant kibinus, tešlą padalinau į 20 lygių rutuliukų, taip pat ir su mėsos įdaru. Imam vieną rutuliuką, iškočiojame apskritimą, per vidurį dedame mėsa, užlankstome kraštus. Kaip formuoti kibinus galite rasti čia: https://www.youtube.com/watch?v=wRv8x9Ua7_w . Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, apie 45 minutes. Skanaus! 

 

Comments

comments



6 thoughts on “Sultingi kibinai”

Komentuoti: gabe Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.