Lietiniai yra vienas iš mano mėgstamiausių patiekalų. Ir jie niekada neatsibosta, nes skonių pasirinkimas yra labai platus, o ir įdaras priklauso nuo fantazijos. Nuo saldumo iki pikantiškumo, nuo aštrumo iki švelnumo. Skonių gama beribė. Na, o šiandien noriu pasidalinti krabų lazdelių įdaru. Lengva ir skanu! O kokie jūsų mėgstamiausi įdarai lietiniams blynams ?
Lietiniams:
- 1 st. (+2-4 v.š. miltų);
- 2 st. vandens;
- 2 kiaušinių;
- žiūpsnelio druskos;
- 3 v.š. aliejaus.
Įdarui:
- 8 krabų lazdelių;
- 1 pomidoro;
- 2 virtų kiaušinių;
- kelios saujos fermentinio sūrio;
- majonezo.
Eiga.
- Lietiniai. Į dubenį suberiame miltus, druską, pilame vandenį, įmušame kiaušinius, viską gerai išmaišome. Įpilame 3 v.š. aliejaus ir lengvai permaišome. Lietinių blynų masę paliekame 20 minučių pastovėti ir galų gale kepame lietinius ant lašelio aliejaus.
- Įdaras. Į dubenį sudedame nedideliais kubeliais supjaustytas krabų lazdeles, pomidorus bei kiaušinius, įtarkuojame fermentinį sūri, dedame kelis šaukštus majonezo. Viską išmaišome. Jei norite, galite pagardinti saujele krapų.
- Galiausiai įdarą dedame ant lietinio blyno, maždaug po kupiną 1 v.š., susukame kaip patinka ir dar šiek tiek apkepame keptuvėje.
Skanaus!