Nesaldūs sūrio sausainiai

Nesaldūs sūrio sausainiai

Pagal viską tai planavau kepti saldžius sausainius, ieškojau ieškojau ir neradau jokio recepto, kuris patrauktų akį. Pagrindiniai kriterijai buvo: greita, lengva, mažas produktų kiekis ir žinoma, kad būtų skanūs! Taip ir nieko neradau, kas suintriguotų.

Kaip bebūtų, planai neišdegė, smaližiavimus atidėjau kitam kartui ir vietą užleidau pikantiškiems sūrio sausainiams. Išties skanūs ir lengvai paruošiami. Tiks kaip užkandis prie alaus ar tiesiog pakramsnojimui. Tik pradėjus kepti, virtuvėje pasklido malonus aromatas, net žandus traukt pradėjo iš nekantrumo, kaip norisi paragauti! Skanūs tiek šalti, tiek šilti.

Reikės:

  • 200 g fermentinio sūrio;
  • 200 g miltų;
  • 100 g sviesto;
  • žiupsenlio druskos;
  • prieskonių (dėjau raudonosios maltos paprikos, šiek tiek kajano pipirų bei picos prieskonius)

Eiga:

Išlydome sviestą, paliekame atvėsti. Į dubenį smulkia tarka sutarkuojame fermentinį sūrį. Supilame prieskonius, sviestą ir viską išmaišome. Palaipsniui beriame miltus ir maišome/minkome. Tešlą išminkome iki vientisumo, dedame į šaldytuvą 30 minučių. Išėmus tešlą iš šaldytuvo dar kartą gerai išminkome. Iškočiojame apie 0,5 cm storio ir išspaudžiame norimas formas. Kepame 190 laipsnių temperatūroje, 10 minučių. Skanaus!

Idėja

Comments

comments



2 thoughts on “Nesaldūs sūrio sausainiai”

  • Sveika, norejau pasiteirauti, kodel man sie sausainiai nepavyko? Tesla niekaip neaigavo vientisa, o vis byrejo ir trupejo?

    • Sveika, Viktorija! Labai gaila, kad nepavyko! Man ji šiek tiek trupėjo ir byrėjo išėmus iš šaldytuvo. Gal reikėjo ilgiau paminkyti, kad tešla įšiltų. Kai kočiojau, tai šiek tiek ji byrėjo. ėmiau po mažą gabaliuką ir kočiojau tai viskas buvo gerai. Galbūt tikrai ilgiau reikėjo paminkyti ?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.