Jei ne mano išsiblaškymas būčiau valgiusi nuostabų pyragą. Ir dabar jis buvo skanus, tik kur ne kur šiek tiek apsvilęs, taip jau būna , kai palieki kepti be priežiūros. Taip jau gavosi, kad praėjus nurodytam kepimo laikui pyragą išėmiau ganėtinai apskrudusį, kas šiek tiek suerzino. Matyt kalta nauja viryklė,negaili kaitros. Na , o ir aš nenusileidžiu, šiaip visada kelis kart patikrinu kaip kepa pyragas, tik ne šį kartą ir va tau. Bet nepaisant visko,buvo skanu.
Reikės:
- 60 ml šilto pieno;
- 7 g sausų mielių;
- 250 g miltų;
- 1 kiaušinio trynio;
- 40 g cukraus;
- 60 g minkšto sviesto;
- žiūpsnelio druskos;
Įdarui;
- 200 g smulkintų žemės riešutų ( arba kitokių, jūsų pasirinktų);
- 60 g cukraus;
- 25 g tarkuoto šokolado;
- 2 v.š. brendžio;
- 1 baltymas;
- žiūpsnelis cinamono;
- 5 v.š. pieno;
- kiaušinio pyrago aptepimui.
Eiga:
Į šiltą pieną suberiame mieles ir šaukštą cukraus, paliekame suputoti. Į dubenį suberiame persijotus miltus, likusius tešlos produktus, bei mieles, išminkome tešlą. Paliekame šiltai, kad pakiltų ( apie valandą) . Įdarui skirtus produktus, išskyrus kiaušinio baltymą,išmaišome. Kiaušinio baltymą išplakame iki standžių putų ir įmaišome į riešutinę masę. Tešlą iškočiojame stačiakampiu, aptepame riešutų mase, paliekant kraštus tuščius, kad vyniojant neišbėgtų. Tešlą iš abiejų pusių sukame į volelius, kol susitinka per vidurį. Pyragą dedame į pailgą kekso formą ir paliekame 30 minučių. Aptepame kiaušiniu. Kepame 180 laipsnių , 40-45 minutes.
Norėjau paklausti ar brendis būtinas įdarui?:)
Ne, tikrai nėra būtinas 🙂
Atrodo, tai super skaniai. Būtinai gaminsiu 🙂
o koks malonus aromatas po namus buvo pasklidęs! Iki kol stipriai neapskrudo:D