Riešutinis Prahos pyragas

Riešutinis Prahos pyragas

Jei ne mano išsiblaškymas būčiau valgiusi nuostabų pyragą. Ir dabar jis buvo skanus, tik kur ne kur šiek tiek apsvilęs, taip jau būna , kai palieki kepti be priežiūros. Taip jau gavosi, kad praėjus nurodytam kepimo laikui pyragą išėmiau ganėtinai apskrudusį, kas šiek tiek suerzino. Matyt kalta nauja viryklė,negaili kaitros. Na , o ir aš nenusileidžiu, šiaip visada kelis kart patikrinu kaip kepa pyragas, tik ne šį kartą ir va tau. Bet nepaisant visko,buvo skanu.

Reikės:

  • 60 ml šilto pieno;
  • 7 g sausų mielių;
  • 250 g miltų;
  • 1 kiaušinio trynio;
  • 40 g cukraus;
  • 60 g minkšto sviesto;
  • žiūpsnelio druskos;

Įdarui;

  • 200 g smulkintų žemės riešutų ( arba kitokių, jūsų pasirinktų);
  • 60 g cukraus;
  • 25 g tarkuoto šokolado;
  • 2 v.š. brendžio;
  • 1 baltymas;
  • žiūpsnelis cinamono;
  • 5 v.š. pieno;
  • kiaušinio pyrago aptepimui.

Eiga:

Į šiltą pieną suberiame mieles ir šaukštą cukraus, paliekame suputoti. Į dubenį suberiame persijotus miltus, likusius tešlos produktus, bei mieles, išminkome tešlą. Paliekame šiltai, kad pakiltų ( apie valandą) . Įdarui skirtus produktus, išskyrus kiaušinio baltymą,išmaišome. Kiaušinio baltymą išplakame iki standžių putų ir įmaišome į riešutinę masę. Tešlą iškočiojame stačiakampiu, aptepame riešutų mase, paliekant kraštus tuščius, kad vyniojant neišbėgtų. Tešlą iš abiejų pusių sukame į volelius, kol susitinka per vidurį. Pyragą dedame į pailgą kekso formą ir paliekame 30 minučių. Aptepame kiaušiniu. Kepame 180 laipsnių , 40-45 minutes.

šaltinis

Comments

comments



4 thoughts on “Riešutinis Prahos pyragas”

Komentuoti: Ugnė Štarolytė Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.