Roksai

Roksai

    Asmeniškai man, roksai primena vaikystę! Tai būdavo vienas iš skanėstų, kurio aš niekada neatsisakydavau. Na,o kalbant apie dabartį buvau visai juos pamiršusi, tad su nekantrumu bėgau į virtuvę gaminti :

 

Reikės: 
  • 500 g miltų;
  • 100 g kepinių margarino;
  • 120 razinų;
  • 150 g cukraus;
  • 1 vidutinio dydžio kiaušinio;
  • 2 a.š kepimo miltelių;
  • vanilinio cukraus;
  • 10 v.š vandens;
  • citrinų skonio esencijos ( galite naudoti savo mėgstama arba išvis nenaudoti ).

Eiga:

     Margariną supjaustome mažais gabalėliais. Į dubenį suberiame miltus ir viduryje padarome duobutę. Į ją įmušame kiaušinį, bei sudedame visus likusius produktus. Rankomis išminkome tešlą ir formuojame roksiukus. Kepame 180-200 laipsnių temperatūroje, apie 20 minučių.

Pastebėjimai: 
  • vietoje razinų galima dėti šokolado gabaliukus (tačiau jie jau nebebus tokie roksiški) ;
  • tešlą ypač gerai išminkykite, kad neliktų sviesto gabaliukų;
  • tešla gavosi patogi, tačiau susidarė toks įspūdis,kad kuo toliau tuo labiau ji darėsi lipnesnė. Tad nieko nelaukite ir iškart formuokite roksus;
  • iš pateiktų produktų kiekio man gavosi 21 roksas.

Comments

comments



2 thoughts on “Roksai”

    • oj ne. aš laabai senai, kai buvau mažiuke juos labai mėgau, o šiuo metu net pamiršusi apie juos buvau, nes kaip matau jų ir pirkti nebesimato niekur, tad netyčia interneto platybėse radau receptą. Man tai jie labai geri gavosi. 100% neprilyginsi tikriesiems roksams, bet skoniu tikrai nenusileidžia 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.