Asmeniškai man, roksai primena vaikystę! Tai būdavo vienas iš skanėstų, kurio aš niekada neatsisakydavau. Na,o kalbant apie dabartį buvau visai juos pamiršusi, tad su nekantrumu bėgau į virtuvę gaminti :)
Reikės:
- 500 g miltų;
- 100 g kepinių margarino;
- 120 razinų;
- 150 g cukraus;
- 1 vidutinio dydžio kiaušinio;
- 2 a.š kepimo miltelių;
- vanilinio cukraus;
- 10 v.š vandens;
- citrinų skonio esencijos ( galite naudoti savo mėgstama arba išvis nenaudoti ).
Eiga:
Margariną supjaustome mažais gabalėliais. Į dubenį suberiame miltus ir viduryje padarome duobutę. Į ją įmušame kiaušinį, bei sudedame visus likusius produktus. Rankomis išminkome tešlą ir formuojame roksiukus. Kepame 180-200 laipsnių temperatūroje, apie 20 minučių.
Pastebėjimai:
- vietoje razinų galima dėti šokolado gabaliukus (tačiau jie jau nebebus tokie roksiški) ;
- tešlą ypač gerai išminkykite, kad neliktų sviesto gabaliukų;
- tešla gavosi patogi, tačiau susidarė toks įspūdis,kad kuo toliau tuo labiau ji darėsi lipnesnė. Tad nieko nelaukite ir iškart formuokite roksus;
- iš pateiktų produktų kiekio man gavosi 21 roksas.
O, šituos ir aš ruošiuosi kepti 🙂 Tavieji gražučiai!Gal čia paveldėtas šeimos receptas?
oj ne. aš laabai senai, kai buvau mažiuke juos labai mėgau, o šiuo metu net pamiršusi apie juos buvau, nes kaip matau jų ir pirkti nebesimato niekur, tad netyčia interneto platybėse radau receptą. Man tai jie labai geri gavosi. 100% neprilyginsi tikriesiems roksams, bet skoniu tikrai nenusileidžia 🙂