Traškūs vafliai

Traškūs vafliai

Šį savaitgalį praleidau kaime. Išsigulėjau, šiek tiek patinginiavau, pabėgau nuo į nugarą kvėpuojančių darbų ir žinoma nepraleidau progos pasisukinėti virtuvėje. Ką galiu pasakyti, tiesiog mėgstu saldžiais kąsnelias palepinti artimuosius. O dar kai apstu gėrybių: naminis sviestas, grietinė, varškė, kiaušiniai tik ir prašosi būti panaudojami!

Kalbant apie šiuos vaflius, tai jie kone tobuli, trašku, saldu ir begalo skanu, tiksliai tokie, kokių norėjau ir tikėjausi! Surizikavau ir gaminau iš dviejų porcijų, ir ką sau manote, rizika pasiteisino, gal reiktų šampano? Haha. Gaminimo procesas praėjo sklandžiai ir greitai, neminint pirmų prisvilusių blynų. Bet gi kaip neišbandysi naujos vaflinės? Kepimo procese dalyvavo ir mano teta, ji buvo atsakinga už kepimą, o aš už susukimą. Tik išėmus reikia IŠKARTO susukti, nes paskui jau šaukštai popiet, nėra ko apkvaitus nuo vaflių kvapo užsižiopsot! Vaflių skonis leido pamiršti ir pasvilusius pirštus, ha! Tai taip komandiškai prikepėme kalną vaflių!

Reikės:

  • 180 g miltų;
  • 200 g cukraus;
  • 200 g sviesto;
  • 5 kiaušiniai;
  • 3 v.š. grietinės;
  • 1.a.š. kepimo miltelių;
  • 1.a.š. vanilinio cukraus;
  • žiūpsnelis druskos.
  • jei turite šliūktelkite kvapų esencijos. 

Eiga:

Ištirpiname sviestą, palaukiame kol šiek tiek atvės. Atskiriame trynius nuo baltymų. Į dubenį su tryniais suberiame vanilinį ir paprastą cukrų, maišome, kol masė taps balkšva. Supilame sviestą, grietinę ir gerai išmaišome. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir sudedame į trynių masę, lengvai išmišome, kol nebesimato sausų miltų. Baltymus suplakame iki putų ir švelniai įmaišome į tešlą. Gerai įkaitiname vaflių keptuvę ir dedame po šaukštą tešlos, kepame iki švelnaus rudumo. Išėmus vaflį, nieko nelaukdami iškarto susukame. Kepam, sukam, ragaujam, skanaus!

Šaltinis

Comments

comments



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.