Tortas „Raffaello“

            Dar vienas nuostabus  receptas smaližiams! Ilgai atidėliojau ,mąsčiau dėl šio torto gaminimo, nes žodis „tortas“ iškart asocijuojasi  su sudėtingu gaminimu, kuris reikalauja daug laiko  ir pastangų.  Kaip sakoma , viskam ateina savas laikas , o atėjo laikas ir šiam desertui, kuris savo skoniu nenuvylė ir net maloniai nustebino ne tik mane, bet ir artimuosius. 🙂 Torto skonis daugiau ar mažiau primena “ Raffaello“ saldainius, net ir dabar prisimenant skonį “kutena“ žandus. Džiugina lengvas gaminimas, tikiu, kad pavyktų net ir toms šeimininkėms, kurios mažai laiko leidžia virtuvėje, be to nustebinsite artimuosius šiuo paprastu, bet tikrai neprastu tortu. Gaminsiu ne kartą ir ne du! Tik kitą kartą kepsiu savus biskvitus, nes dėl laiko stokos teko naudoti pirktinius.

IMG_1244

 

Kremui reikės: IMG_1229

  • vieno indelio kondensuoto pieno;
  • 180 g sviesto;
  • 1 šaukštelis želatinos;
  • 100 g kokoso drožlių ( ir dar apie 50 g papuošimui);
  • 500 ml grietinėlės ( 36% riebumo).

 

Gaminimo eiga: 

Sviestą kaitiname kol  ištirps, šiek tiek palaukiame kol atvės ir dubenyje gerai išmaišome su kondensuotu pienu , suberiame kokoso drožles, išbrinkintą želatiną ir vėl viską gerai išmaišome. Kitame dubenyje suplakame grietinėlę iki standumo ir įmaišome į kondensuoto pieno masę, štai ir kremas baigtas ! Toliau imame tortinę į ją dedame biskvitą ir užpilame kremo, vėl biskvitas ir vėl kremas… Viską “ sukonstravus“ dedame į šaldytuvą ( aš vakare pagaminau ryte jau smaližiavau 🙂 ) . Atsargiai nuimkite torto bortelius ir jau galite puošti.  Puošimui panaudojau “ Raffaello “ saldainius ir apie 50 g kokoso drožlių. Skanaus, mielieji!

 

10913665_980722705275457_1823196508_n

IMG_1240

IMG_1233

 

 

 

 

Comments

comments



11 thoughts on “Tortas „Raffaello“”

  • super skanus gaminu gan daznai nes jau daug kam patiko net be sustojimo daug kas praso sito gardumelio radau ir zelatinos geros siam tortui gaminau ir gaminsiu

  • O zelatinos 1saukstelio uztenka tikrai? Kazkodel bijau kad neisdileistu 😀 pirma kart darysiu tad kyla ivairus klausimai,sudvejojau nes visur kitur raso jog rafaelo tortui reikia 6-8sauksteliu tad nesuprantu kame cia reikalas 😕

    • Man jo pakako. Jei dvejojate, galite deti ir daugiau, tikrai nepakenks. Arba dekite du pakelius grierineles standiklio :))

  • Sveikute:) norėjau paklausti paskutinis sluoksnis turi būti kremo? Ar biskvitus perpjovei į dvi dalis? Atsiprašau, už kvailue klausimus, bet tortų gamyboje esu žalia:D

    • Sveika , Juste! Šiam tortui naudojau pirktinius biskvitus, tai jie iškart buvo supjaustyti, žinoma, gali gaminti biskvitą ir pati 🙂 aš dėl laiko stokos , o gal ir dėl tiginystės naudojau pirktinius ( buvo supjaustyta į 3 dalis ) . Paskutinis sluoksnis buvo kremo 🙂 Kad ir tortų gamyboje esi žalia, bet šis manau pavyks tikrai 🙂 Skanaus!

  • O biskvitų nelaistot su kokia citrina ir vandeniu? Ne per daug sausa gaunasi? Nes kituose receptuose rašo, kad reikia sulaistyti, tik kai pertepimui naudojant ne želatiną, o grietinėlės standiklį.

Komentuoti: Ugnė Štarolytė Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.