Ukrainietiškas aguonų skanėstas

Ukrainietiškas aguonų skanėstas

       Ruošdamasi važiuoti į kaimą švęsti Šv. Vėlykų visą vakarą praleidau prie receptų iškarpų, ieškodama keksiukų receptų. Žinoma, radau jų daug ir įvairiausių, nuo saldžių iki pikantiškų, bet vis niekas akies taip ir neužkabino, kol nepamačiau šio aguonų skanėsto. Tad nieko nelaukdama, 12 valandą nakties bėgau užpilti aguonų verdančiu vandeniu.Ieškojau vieno, radau kitką. Gaminimo būdas nėra sudėtingas, bet rezultatas tikrai patiko, netgi šiek tiek likau nustebinta! Pyragas gavosi drėgnas, pūrus, saldumas puikiai suderėjo su rūgštoku kremu. Tik padariau vieną esminę klaidą, dar nebaigus kepti pyragui aš jau buvau pradėjus daryti kremą, o šis pradėjo stingti, kai pyragas dar buvo neiškepęs, todėl paskui buvo sunku gražiai padengti viršų. Kaip matote nuotraukose, šiek tiek šleivai kreivai. Skubėjimas ir nekantrumas šįkart pakišo koją!  Tad kremo gamybos imkitės tik tuomet, kai pyragas jau bus iškepęs.

Reikės:

100 g aguonų;
270 g miltų;
300 g cukraus;
3 kiaušinių;
3 a.š. kepimo miltelių;
280 g grietinės;
žiūpsnelio druskos.

Kremui:

100 g cukraus;
2 v.š. krakmolo;
80 ml vandens;
80 ml apelsinų sulčių;
40 ml citrinos sulčių;
2 v.š. sviesto;
3 kiaušinio trynių.

 

Eiga:  Aguonas užpilame verdančiu vandeniu ir palaikome per naktį. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, druska. Kitame inde suplakame kiaušinius bei cukrų, įmaišome grietinę bei aguonas, vėl viską gerai išmaišome ir gautą masę pilame į dubenį su miltais , viską išmaišome. Kepame 175 laipsnių temperatūroje, apie 30-40 minučių. Kremui: Visus kremui reikalingus produktus sudedame į puodą ( išskyrus kiaušinio trynius), ir kaitiname ant silpnos ugnies, kol sviestas ištirps ir kremas sušils. Išplakame kiaušinio trynius,  pilame kelis šaukštus karšto kremo , gerai išmaišome ir palaipsniui šią gautą masę pilame į puodą ir nuolat maišydami dar  apie  5  minutes kaitiname, gautą masę pilame ant pyrago ir palaukiame kol sustings, skanaus! Na, o pati puošyba priklauso nuo Jūsų fantazijos.

Comments

comments



4 thoughts on “Ukrainietiškas aguonų skanėstas”

Komentuoti: Indre Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.