Varškės tinginys

Varškės tinginys

Jau ilgai šis skanėstas laukė savo eilės ir štai jis pūpso mano virtuvėje ir po keletos kąsnių visi skuba girti šio nuostabiai papasto varškės tinginio skonį. Paprastas gaminimo procesas, kaip ir visada džiugina, juolabiau, kad tas paprastumas sukuria nuostabų skonį. Dedu riebų pliusą ir dar tikrai gaminsių ne kartą.

Šį skanėstą gaminau iš vakaro, tai visi matyt labai neramiai miegojo, nes rytą jau žadino mane „Ei, labas rytas, kelkis, einam  varškės tinginio ragauti!“

Reikės:

  • 500g pertrintos varškės;
  • 360 g sausainių (naudojau „Selgos“ rieštų ir kondensuoto pieno skonio);
  • 220 g kondensuoto pieno;
  • 100 g džiovintų vaisių;
  • 100 g riešutų;
  • 200 g kambario temperatūros sviesto;
  • 2 v.š. vanilinio cukraus;
  • šaukštelis migdolų kvapo esencijos (nebūtina);
  • 2 v.š. citrinos sulčių.

Eiga

Sausainius sulaužome nedideliais gabalėliais ir atidedame į šalį. Į dubenį sudedame sviestą, kondensuotą pieną, vanilinį cukrų, migdolų kvapo esenciją, citrinos sultis, išsukame iki vientisos masės. Sudedame varškę ir gerai viską išmaišome. Galiausiai suberiame džiovintus vaisius, riešutius ir sausainius, permaišome.  Skardą išklojame maistine plėvele ir sudedame varškės masę. Dedame į šaldytuvą bent 6 valandom, geriausia laikyti per nakt. Skanaus!

šaltinis

Comments

comments



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.